A letöltéshez kattints a “Save file to your PC” meletti click here linkre
Telepítés menete:
- A letöltött zip fájl tartalmának kicsomagolása a translations mappába
(Alapértelmezett útvonal: Program Files/COMODO/COMODO Internet Security/translations)
- Magyar nyelv kiválasztása a programban
(More… /Settings/Language/Select Language)
- CIS újraindítása
Fent van az új Comodo (csak tűzfal) szépen működik csak egy baj van vele:
A 3-as verziót ha teszteltem vagy ftp-ztem a Total Commanderrel, esetleg a DC++ használtam, akkor mindig jelezte, hogy a program (Firefox, TC, DC++…) kapcsolatokat akar fogadni, engedem-nem engedem. Értelemszerűen ha a TC-ben és a DC++ -ban engedélyeztem, akkor tudtam FTP-zni és keresni.
A 4-es verzió nem jelez semmit, ha tesztelem a tűzfalat akkor minden port láthatatlan (grc.com, a 3-as verziót ha teszteltem akkor jelezte hogy az FF, MSN, lsass.exe stb. akar kapcsolatokat fogadni), viszont nem tudok FTP-zni a TC-vel, a DC++ -al nem lehet keresni és tölteni.
A tűzfal ugyanúgy van beállitva mint a 3-ban volt. (firewall: custom, defense+: paranoid.)
A láthatatlan portok varázslójánál a 2. opciót állitottam csak és igy tökéletesen működik!
Köszönöm szépen!
KGB: ott valami más bibi lehet, én semmi különbséget nem veszek észre a 3-as és a 4-es között erőforrás felhasználás szempontjából. Próbáltad újra rakni? Miután a 3-ast leszedted csináltál registry pucolást?
Hali! Ez így elég furcsa, nem kéne ennyit zabálnia átlagos felhasználás során. Esetleg víruskeresés/frissítés van folyamatban a gépeden? Más védelmi programok - mert ez esetben is előfordulhat, s később ez jóra nem vezethet - nincsenek a gépeden, melyekkel összeakadhat?
Én megpróbálnám modulonként kikapcsolni az egyes CIS funkciókat, az AV résszel kezdeném.
Majdnem teljesen szűz rendszerre raktam a 4.0-ás verziót. Elötte 1 hónapig ment a 3.14-es verzió tökéletesen hiba nélkül, kis rendszer fogyasztás mellett. Más hasonló szoftver nincs a gépen amivel összeakadhatna, a windows beépített tűzfala is ki van kapcsolva. Igaz registry pucolást nem csináltam, talán meg porbálom a mai nap folyamán hátha segít.
Szia! Valószínűleg a Defense+ okozza a problémát az új Homokozó miatt. Kapcsold ki a Homokozót, a játék mappáját pedig add hozzá a Saját biztonságos fájlokhoz (Defense+). Indítsd újra a CIS-t, így működik vagy rak fel kérdést?
Visszaraktam a Comodo tűzfalat homokozó kikapcs ,Saját biztonságos fájlokhoz hozzáadtam a játék mappáját.
CIS újraindit.
De csak nem kapcsolódik a játék a szerverhez csak a főablak jön be. Connektre kattintok és ugyanezt a hibát kapom. Mitha nem engedné a a tűzfal hogy a játék kapcsolódjon a szerohoz. Ez egy mmo játék karakterfejlsztős, hasonló mint a Wow. Csak ez ingyenes.
Router mögül fut a CIS de az elöző CIS- en müködött a játék a 3.X en.
Nagyon tetszik az új tűzfal nem szeretnék töle megválni na meg a játéktól sem.
Estleg további ötlet?
Szomorúan olvastam a játék hivatalos oldalán hogy a game nem fér össze a Comodo tűzfallal.
Hát ez van. De remélem hogy kiadnak egy frissítést és újra tudom használni a Comodot.
Van bármilyen lehetőség arra, hogy updateljek a 3-as verzióról a 4-es verzióra anélkül, hogy a beállítások törlődnének? Mivel custom módva van most a 3-as verzió így elég sok proginál van külön szabály, amit nem szeretnék megint előlről egyesével beállítani?
Egyébként ha csak a tűzfall részt használom(se defense±t se antivirus részét nem)akkor érdemes egyáltalán a 4-es verzióra váltani?
Technikai értelemben érdemes váltanod a 4. kiadásra, 3-ról 4-re váltáshoz viszont még nincs elérhető konverziós eszköz (bár páran már dolgoztak egy xml megoldáson, de ez inkább csak rajongói leírás - nem kényelmes és hosszadalmas meló).
A CIS 4,1 van fent a gépemen, szinte minden védelem a tűzfalban és a defense±ban max-ra (a tűzfal-> speciális utolsó pontja nincs kipipálva, ez a szinte) állítva.
MÉGIS a http://www.pcflank.com/leaktests_info.htm oldalon levő tesztek kb. 80-90%-án elvérzik, nem jelez semmit. Mitől van ez? Hogy szerepel a matousec tesztben 100%-osan, ha ilyen ismert teszteken megbukik?
PCFlankLeaktest: elhibázva
Firehole: elhibázva
AWFT: 2. és 4. elhibázva
Thermite: elhibázva
Surfer: ezt írja ki: Surfer test page
“This document has been downloaded from http://www.klake.org/~jt/surfer.html
If you see this page as a result of “surfer” leaktest, it is possible that your personal firewall software is leaking information!” Nem értem, hogy mért possible. Igen, vagy nem, mért nem lehet így fogalmazni.