windows a göre comodo web koruması yok???

merhaba,

ekteki ekran görüntüsünde işaretlediğim gibi;

web koruması yok olarak görünüyor.

bu görüntü standart bir kullanıcı için üründe eksiklik olduğu hissi yaratabilir.

ben yanlış bilmiyorsam web koruması dahil.

programdaki tüm modüller de açık…

ilgili ekran görüntüleri ektedir.

yıllardır olan görsel bi sorun güvenliği etkilemiyor daha fazla bilgi için forumun ingilizce kısmına bakabilirsin ve türkleri bilmiyorum ama forumdan bildiğim kadarıyla kimse böyle şeylerden etkilenmiyor ve kullanmaya devam ediyor bence iyi de ediyorlar

Amacım konuyu hortlatmak değil. Sadece konuyu okuyanların yanlış anlamamasıdır. Web Koruması’nın(Web Protection) karşılığı COMODO da Web Filtrelemedir. Ölçümüz Windows Defender’ın bildirimleri değildir. Hatta orada COMODO Firewall açık olduğundan Windows Defender Firewall kapalıdır gibi bir ifade yer alır. Halbuki bu böyle değildir. Denetim masasından bakarsanız Windows Defender Firewall’ın açık olduğunu görürsünüz. Linkteki sayfada COMODO Internet Security tanıtılırken şu ibare yer alıyor(Google Translate ile çevirdim. Bazı kelimeler anlamsız olabilir):

Kötü amaçlı web sitesi filtresi

SecureDNS, kötü amaçlı web sitelerini yoldan silmeye yardımcı olur ve bu kötü niyetli web sitelerinin kara listesini doğrulayarak kullanıcıyı uyarır ve kullanıcıyı bu tür şüpheli sitelere bağlanmaya çalışırken uyarır. detaylı bilgi mevcutolduğunu belirtiyor. Bakabilirsiniz.

https://antivirus.comodo.com/free-internet-security-software.php?track=9786&af=14587

Web filtreleme çalışmıyor. Valkyrie’de zararlı olarak işaretlenen siteleri tarayıcılarda engellemiyor. Ayrıca aynı durum Comodo SecureDNS için de geçerli. Tek düzgün çalışan Online Security Pro eklentisi.