nerden başlıyayım bilmiyorum.
versiyon 6 nın ilk betasında kullandıgım vodafone mobil vodem (k3770 ) kurulumdan sonra hat vermiş calışmamıştı.2.beta da kurdum harika tıkır tıkır bağlantı sorunum olmadan kullandım.3.beta cıktıgında onu demek istedim ama bu seferde vodem uygulaması başlamadan hatayla kapanıyordu.
Comodo Internet Security 6.0.260739.2674 (win8 64 bit te deniyorum) cıktıgında da heyecanla tekrar denemk istedim.kullandıgım ve memnun oldugum antıvırus programını kaldırdım.bu versıyonu kurdum actım kapadım.baglantı sınırlı uyarısı verdi.baslangıcta comodo dns secmemiştim acaba dns ayarlarında mı sorun deyip baktım ip ler dns ler otomatıkde.bı kac defa daha cis 6 ayarları değiştirmeden pc actım kapadım sorun düzelmedi.sanırım sistem formata ıhtıyacı var deyıp usenmeden temız kurulum yaptım.ilk önce vodafone mobıl modem kurdum tek basına harıka calısıyor.cis 6 yı da kurdum gene sınırlı baglantı hatası var.kaldırdım nette bakındım ozellıkle bug reports lara felan baktım elle tutulur bişey bulamadım.neyse kaldırdım.ama pc yı yenıden baslatmadım!buraya dıkkat.pc yı yenıden baslatmayıp tekrar kurdum.baslangıcta lutfen yenıden baslatın uyarısı verdıysede dınlemden yenıden kurdum.vodeme baglan dedıgımde sorunsuz baglandı.tum guncellemerı vs aldım.cok ılgınc geldı.sevıncle pc tekrar baslattıgımda hem cis hem vodem hata verdi.
nette usenmeyip md5 i aynı oldugunu bıldıgım halde!yenıden cis 6 ındırdım benım kıde umut işte calışmasını umarak.kaldırma programı yardımıyla tum regedıt dosyalarını vs kaldırarak yenıden kurdum.iananılmaz ama calıştı.yaklasık 4 defa pc actım kapadım ve 6 saat kullanıp yattım.
sabah yenıden pc acıp baglanmaya calsııtıgmda hata verdı.cis hem temel ayarlarda hem kendıme gore ayar yaptıysam da sınırlı baglantı deyip modemın verı akısını kesıyor.
su satırları yazmam ıcınde mecburen cis 6 yı kaldırdım ve artık nefret ettım.!!
pc konusunda acemı degılım neyın ne oldugunu bılıyorum ama bu kadar da pes dedırtecek bır durum daha once hıc bır antıvırus de yasatmadım.
bı kac resım ornegı aldım.ve baglantı calısmazken hata raporu olsuturdum ama sanırım bı ısınıze yaramıycak.
hadı sunuda deneyıp bıze donun dememnız ıcın benım once sakın olup yenıden cis 6 yı kurup resım alıp kaldırıp tekrar foruma gırıp sıze cevap yazmam gerekıcek!!!
ılk betalarda ıngılızcem saglam olmadıgı ıcın ınternatıonal foruma yazamadım.belkı ozamanlar bu sorun hallocaktı ama umudum bır sonrakı versıyonda en azından bunun dzülmesi.
sabırla okudugunuz için tesekkurler.bır cırpıda yazdım hatalar ıcın kusura bakmayın.
bugun gene denemek istedim ve bağlantı ayarlarından comodo firewall driver kaldırdım…sonuç?sistem harıka çalışıyor ag bağlantı sorunum yok sınırlı bağlantı uyarısıda yok.bunu yaparken pc açıp kapamadım belkı acyıgımda comodo hata vericek ama en azından hatanın nerde olduğunu az cok buldum.
umarım moderator arkadaşlardan biri bu resimleri ve sorunu gerekli mercilere iletir.
Vodafone Mobile Broadband yazılımını güvenilir listeye eklemeniz gerekmekte.
Görevler–> Ağ Duvarı Görevleri → Uygulamaya İzin Ver yolundan Vodafone Mobile Broadband yazılımını ekleyin.Ayrıca Gelişmiş ayarları aç kısmından daha detaylı ayarlamada yapabilirsiniz.
Ardından Savunma Ayarlarından Comodo Gelişmiş Ayarlardaki HIPS Kurallarından sağ tıklayıp ekle diyerek yine bu uygulamayı güvenilir listeye ekleyin.
Ardından Savunma Ayarlarından Comodo Gelişmiş Ayarlardaki Dosya Koruma kısmından sağ tıklayıp ekleden Çalışan işlemlerden Vodefone ile ilgili tüm işlemleri seçerseniz koruma altına alırsınız.
kurmaya çalıştıgım Comodo Internet Security 6.0.260739.2674
işletim sistemim win 8 pro 64 bit.
oncelıkle vodafone modemın calısıp calısmadıgını kontrol ettim.
cis kurulu değilken çalışıyor.
hemen cis 6 yı kurup (dns ayarlarını değiştir seceneğini işaretlemeden kurdum) basit ayarlar yapıp sistemi yeniden başlattım.
aynen yazdığoınız gibi hem hips hem sand box hemde ag için vodafone vodem e izin verdim sonuc aynı.
sınırlı baglantı uyarısı var.
ben değişmeyceiğini biliyorum çünkü.ben 2.adımdakılerı 3 gündür ugrasıyorum sonuc 1 ile aynı.
aynı şekilde sistem recovery ile temiz sisteme cis kurdukdan sonra hips kapalı!sandbox da kapalı kullanıyorum.
ayarlarda gene baktım engellenmiş yada sınırlandırılmıs olabılır dıye vodafone modeme hıc bırısı yok.
zaten ben bu sekılde cis i kullanıyorum.bun da da aynen çalışmıyor.
yaptıklarımızın dogrular nitelikte bişey var.
aynı sisteme ister 1 deki gibi temel ayarları yapayım ister 2 deki gibi sandbox hips kapalı olsun.comodo 5.12 ile vodem calısıyor.kıyır kıyır da güncellemeleri alıyorum.
çözüm olarak 3 ü buldum.
**ilk 2 resme bakarsanız sağ altta baglantı üzerinde ünlem işsareti hıç gitmiyor…
3.
modemın baglantı ayarlarından özellikleri geldiğimde "comodo firewall driverini kaldırrsam evet dogru okudunuz bunu kaldırırsam sorun cozuluyor.anında sınırlı baglantı kalkıyor
ve modem baglanıyor.
sanırım cis 6 nın bu verıyonunda bir bug var.daha once denedıgım betalardan sadece birinde yukler yukllemez çalışmıstı.
dün sormayı unuttum da hocam beyaz listeye eklemenin benim bağlantıma nasıl etkisi olcak ki?zaten cihaz normalde bağlanamıyor.firewall le ilgili bir sorun olduğunu defalrca yazdım bir bug yani.
antivirüsü kurup calıstırdgımda zaten ben her halukarda cis 6 yı kullanıyorum.
isterseniz ağdan ekleyin isterseniz uygulamaya izin verin. firewall daki sorun düzelmedikçe vodafone modem kullanan (win 8 için) ne yazıkki cis den nefret edicek.
deniycem denemesine de hocam sanırım farklı şeylerden bahsediyoruz.
bakın altını çizerek yazıcam.
hips kapalı iken ayrıca sandbox kapalı iken.vodafone vodem sürücünün/programının beyaz listeye alınmasının mantığı nedir?
zaten kapalıyken ikisi vodemle ilgili bişey sormuyor ki?
ilk yazdığımdan beri defalrca tekrarladım.internete comodo firewall yüklüyken baglanamıyorum beyaz listeye eklenmiş bir uygulamnın nasıl çalışcagını düşünüyorsunuz.o listeyi alabilmem için nete bağlanmam lazım.ee zaten nete bağlanmıyor ki cihaz??
sadece antivirüs yüklüyken çalışan vodem,firewalle beraber yüklendiğinde sınırlı bağlantı hatası veriyor sorun budur.
şimdi denedim yukarda yazdığım gibi çalışmıyor.denediğim sistem win 8 x64 pro.
derdimi anlatamıyorum.neden hala bunun bir bug/veya driver sorunu oldugunu kabul etmiyorsunuz anlamıyorum.
son kez bide video cekıp yukluycem.sanırım ozaman anlaşılırım.
kolay gelsin…
Size tüm iyi niyetimizle yardımcı olmak istiyoruz.Konuda belirttim. Windows 8 64 bit sistemde denedim herhangi bir bağlantı sınırı uyarısı olmadı.Sistemsel bir sorununuz olabilir.Kullandığınız yazılımlar ve driverınızdan kaynaklı sorunda olabilir.GeekBuddy üzerinden yardım isteyebilirsiniz bu konuda.
Halen bir Buq olduğu düşüncesinde isenizde info@comodo.com.tr adresine mail atabilirsiniz.