Ücretli ve Ücretsiz ürün arasında koruma farkı var mı ?

Güvenilir bir web sitesinde Comodo Internet Security Pro 25 TL satılıyor. Bende hem COMODO destek olmak için hemde bilgisayarımı daha iyi korumak amaçlı satın alacağım. Comodo’nun web sitesinde aradaki farkı görmek için ürünleri inceledim fakat bir fark görmedim.
Acaba ücretli pro ile ücretsiz premium arasında fark yok mu ?

http://i.hizliresim.com/ValmBy.png

Koruma anlamında hiçbir fark yoktur. Sadece GeekBuddy gibi online destek hizmetlerinden faydalanırsınız.
Birde virüssüzlük garantisi alırsınız, bilgisayarınıza virüs bulaşmayacağını Comodo size garanti eder. Eğer bulaşırsa teknisyenler hemen sorununuzu çözecektir. Çözemezlerse Comodo şirketi size 500TL gibi bir para öder… Şu ana kadar böyle bir ödeme gerçekleşmemiş bu da Comodo’nun gerçekten iyi bir koruma sağladığını gösterir.

Eğer halka açık yerlerde Wifi ağlarına bağlanıyorsanız, Comodo Complete ürününü de tercih edebilirsiniz. Bu şekilde TrustConnect VPN hizmetini satın alırsınız. Satın aldıktan sonra GeekBuddy teknisyenlerinden yardım isteyin tüm kurulum ve ayarlamaları sizin için yapacaklardır.

Bu özellikleri beğendiyseniz satın alabilirsiniz :-TU 8)

virüsüzlük garantisi verdiğine göre bir artısı vardır herhalde ?
ben ücretsiz versiyonunu kullanıyorum 7/24 hizmete bağlandım bir kaç sorum oldu cevapladılar, yardımcı oldular. Çok hoşuma gitti. Çok güzel koruma ve hizmet kalitesi var Comodo’da.
Aralarında bir fark yoksa ben yinede 25 Tl lik versiyonunu alırım firmaya destek amaçlı.
Ama illaha bir fark vardır düşüncesi içerisindeyim.

Ben 4 yıldır ücretsiz versiyonu kullanıyorum, 30 günlük deneme versiyonunu kurun bakın. Koruma modülleri vs. hepsi aynıdır. Bilgisayarı korumak anlamında ücretli ve ücretsiz arasında fark yoktur. Tek fark destek ekibinden alacağınız 7/24 destek ve virüssüzlük garantisidir. Ücretsiz sürümde bu garanti size verilmez çünkü firmaya bir getiriniz yoktur. Ben deneyimli bir kullanıcı olarak bunları söyleyebilirim.
Eğer inanmıyorsanız, Comodo Pro kurarak 30 günlük deneme sürecinde kontrol edin. Daha sonra ücretsiz versiyonu kurup deneyin. Hiçbir fark bulunmuyor.

Deneme sürümü yok tr.comodo.com da

Maalesef Comodo bu konularda bayağı zayıf. Yerel sitelerin güncellenme sıkıntısı var.

Aşağıdaki yazılımlardan birini seçerek indirin. 30 günlük deneme sürümü ile 30 gün kullanabilirsiniz.

Comodo Internet Security Complete
http://download.comodo.com/cis/download/installs/4015/standalone/ciscomplete_installer.exe

Comodo Internet Security Pro
http://download.comodo.com/cis/download/installs/4015/standalone/cispro_installer.exe

Comodo Antivirus Advanced
http://download.comodo.com/cis/download/installs/4015/standalone/cavadvanced_installer.exe

Görsel farklılıklar var. Bütün koruma şekilleri aynı gözüküyor fakat virüs veri tabanları da aynı mı ? İkisi de aynı derecede hassas mı ?

Ücretli ve ücretsiz sürümlerde virüs veritabanı aynıdır. Hassaslık derken neyi kastediyorsunuz?

Bu zamana kadar hep şöyle oluyordu free anıt virüs bulamıyor o ücretsiz ANti virüsü lisanlayıp pro sürüme geçince aaa bak virüs buldum diyor. Comodo ücretli lisansda böyle bir olay var mı ?

Asla böyle bir durum yoktur. Comodo mantık olarak güvenliği tüm kullanıcılarına ücretsiz verir. Eğer siz güvenlik özellikleri dışında ekstra özellikler isterseniz ona para verir lisans alırsınız.

Anladım teşekkür ederim. Sırf destek amaçlı alıcam