Turkce Destek

Turkce Comodo destegi burda bulabilirsiniz.

Turkce/Turkish Doctus.org - Bilgi Güvenliği Forumu

tesekkurler Melih. :slight_smile:

Comodo Antivirüsün Final sürümü ve comodo firewallın v3 final sürümü için belirli bir tarih var mı.
Ayrıca egemen ustanın bir röportajında comodo firewallın vistayı destekleyeceği yazıyordu peki antivirus
de destekleyecek mi ? (Sanırım desteklecek :))

SELAM ;
TÜRKÇE DESTEK LİNKİ KAPALI

Sayın Comodo;
Bildiğiniz gibi ComodoAntivirüsSpyware & Como İnternet Security,henüz beta olarak karşımıza çıkmaktadır.Tecrübeli bir Bilgisayar kullanıcı olarak siz Comodo Yetkililerine Öneri,Dilek & Şikayetlerimi sunacağım.Umarım bu yazdıklarım yetkililer taraından okunup,benimsenir.
Sözgelimi Beta 2.0 antivirüs’ünüzü kullanmaktayım,henüz bir sorun yaşamadığımı belirtmek isterim.Her üründe olduğu gibi reklam/tanıtım/görsellik çok önemlidir,Yeni geliştirdiğiniz Comodo İnternet Security’i de inceledim ,güzel olmuş,devamınıda ümit ediyorum.
Öncelikle şikayetlerimi sunacaım bunlar '‘yazılımların çok geç geliştirilmesidir.’'Başka bir sorun yok birde forumlar’a daha da önem verilse,bol insanlarla dolu forumlar olsa iyi olur.
İsteklerim ise; internet security yazılımınıza Anti Phishing,çok gelişmiş bir Heuristic ve parental control…Ayrıca tarama yaptığımızda çıkan tablo biraz daha küçük sade bir şekilde olursa iyi olur diye düşünüyorum.Birde ek olarak türkçe menü olursa daha iyi olabilir…Umarım AviraAntivir gibi,kişisel bilgileri kontrol etmez,bilerek anvirüs firması oalrak kullanıcıya bile bile virüs göndermezsiniz.AviraAntivir firması yeni kurulmuş temiz bir bilgisayara update olurken virüs gönderdi ,aradan 1dk sonra virüsü silmişti…(Kesin bir bilgidir)

Saygılarımla Ertan

Saol Ertan.

not aldik.

tesekkurler

Melih

Sayın Comodo Yetkilileri;
Buraya yeni ve önemli Önerilerimi de sunmak istedim:
1.önerim)Comodo İnternet Secuirty programı ayda antivirüs programı aktif iken kullanıcı eğer uzun süre Bilgisayarın işlemci ve ram’ini aşırı kullanmıyorsa otomatikman tarama(scan başlasın) ayrıca bunu manuel açıp,kapatabilsin kullanıcı,bilgisayar boş durucağına tarama yapsın tekrar işlemci artında otomatikman duraklatsın diğer boş zamanı beklesin (:WIN)

2.önerim)Yazılımın oluşturabileceği antivirüs(cd) şeklinde bir ek özellik olmalıdır.

3)Klavyenin çalışmamasına karşı yazılımda ek olarak klavyeyi mause ile kullanacağımız ek özellik…

4)Explorer anasayfasını kilitleyip,Comodo güvenlik yazılımında değiştirebileceğimiz,bir özellik…

5)Güvenlikle ilgili olmasada ek olarak,Cd/Dvd/Blueray gibi ortamları antivirüs üzerinden,çıkartıp,içeri alabilmeyi sağlayan bir özellik,içeri alıncada direk taramaya geçen bir özellik kullanıcıya kolaylık sağlayabilir

6)Antivirüs üzerinde çok güvenli bir dosyalama bölümü bulunsa,kullanıcı tüm önemli bilgilerini & dosyaları,sadece kendisinin bildiği bir şifre girerek ulaşabilmelidir.

7)Comodo yazılımı kişinin bilgisyarının ram & işlemcisine göre tarama esnasında aktifliğini sağlasa,örnek:yüksek kapasiteli bir bilgisayarda taramaları(hızlı ve tam taramalar hariç)gerçek zamanlı taramaları yüksek hızda tarayarak kasarak çalışsa,düşük bir sistemde sistemii yormuyacak şekilde çalışsa daha güzel ve ilklere adım atabiliceğinizi düşünüyorum.Bunu yapabilirseniz kullanıcı, ‘‘x’’ program hızlı Comodo yavaş gibi durumlar ortadan kalkar,Comodo güvenlik yazılımı pcnin durumuna bakarak yavaş yada hızlı taramalar yapar buda çok gzel bir sistem olabilir…

8)Eğer CİS All-İn-One ücretsiz olucaksa ek olarak programın içini maliyetleri azaltmak adına sade ve küçük bir reklam panosu konulabilir,hem kullanıcı karlı çıkar hemde Comodo…Bu reklam panosunda Comodonun yenilikleride olabilir anlaşmalı başka şeylerde… :wink:

Saygılarımla Ertan

şuna türkce dil desteği verirseniz allah sizden razı olsun

Arkadaşlar merhaba,
Sonunda COMODO’yu ülkemizde de yaygınlaştırmak amacıyla Comodo internet security’nin tam çevirisini bir kaç gün içinde bitirmek üzereyim. Dil dosyalarını nasıl ulaştırabilirim? Bilgisi olan mederatorlerden yardım bekliyorum. Bir de setup çevirisi gerekiyorsa setup’ın dil dosyalarına ihtiyacım var.

Cok Saol Sanacasta.

Umesh e bi mesaj da bunu atarsan cok iyi olur.

tesekkurler

Melih

Melih bey,
umesh sanırım mesajlarımı alamıyor ben dil dosyaları çevirisini tamamladım. Yalnızca uygulama kurulumu sırasında gerekli dil dosyalarına ihtiyacım var.

s.a arkadaşlar.
comodo firewall+antivirüs kullanıyorum premium suite yani.
ben istemediğim halde dosyaları otomatik oalrak analiz için comodo labaratuvarlarına yolluyor.
internetimi aşırı şekilde yavaşlatıyor.
bunu nasıl engelleyebilirim acaba?
herkese şimdiden teşekkürler.

Bulut tabanli taramayi durdurman lazim. Ekteki ayarlari urgularsan durur.

Savunma±>Savunma+ Ayarlari

[attachment deleted by admin]

COMODO Internet Security pro kurdum,fakat ben (Yerel Disk D) yi taramasını istemiyorum,bunu nasıl ayarlayabiliriz,+en iyi kasmayan ayarlar kendi kurulum ayarlarımıdır.

Selam Comodo ailesi. Bugün tesadüfen Comodo firmasının bir Türk tarafından kurulduğunu öğrendim ve bu beni biraz duygulandırdı açıkcası. Başta Melih abiye teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.

Bende yüklü antivirüs programını silip Comodo i.s. yazılımını henüz yeni kurdum. Programın her noktasını detaylı olarak inceledim. Eğer belli bir dosya, klasör veya sürücüyü tarama dışında bırakmak istersen sırasıyla; program ara yüzünde üstten “Antivirüs” sekmesi > “Tarayıcı ayarları” > “Hariç tutulanlar” sekmesi > “Ekle” > “Dosyalara göz at” > pencerenin sol bölümünden dışarıda bırakmak istediğin bölümü seçip “->” oku ile sağ tarafa geçir ve “Uygula” butonu ile işlemi tamamla kardeşim. Artık seçtiğin dosya, klasör veya sürücüyü tarama sırasında dışarıda bırakacak. Umarım yardımı dokunur.

Melih bey size özel mesaj gönderdim ama sanırım ulaşmadı (ulaştı bilgisi gelmedi)

Ayrıca mail attım ilgilenirseniz sevinirim.

Teşekkürler
Saygılar

Özkan Tinez
Yasal Program

Comodo Türkçe desteği aşağıdaki forumdan alabilirsiniz arkadaşlar.

http://www.bilisimplatformu.com/forum/index.php

Herkese merhaba
Comodo İnternet Securty 7 i kurdum. Ancak internet de sayfada aşağı veya yukarı gezinirken takılmalar oluyor.
Bu durum çok can sıkıcı. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim.
Yardımıcı olmanız ricasıyla.
tşk

Sistemim
Core İ5 3210M
8 gb ram
GeForce GT 630 Gpu

Merhaba sizin sisteminizin yarısı bende var ama hiç böyle durumlar yaşamıyorum.Sorunlar şunlar olabilir
1-) Bilgisayarınız virüslü iken comodoyu kurmuş olabilirsiniz.(Tam tarama, uç noktayı temizleme kullanarak sisteminizi tarayınız)
2-)Sisteminiz çok yoğun olabilir.(Ccleaner ve disk temizleme kullanarak gereksiz dosyaları silin)
3-)Tarayıcınızdaki eklenti yoğunluğundan kaynaklı olabilir.( Eklentisiz çalıştırmayı deneyin)
4-) 2 tane gerçek zamanlı antivirüs kullanıyor olabilirsiniz. (Comodo kapsamlı güvenlik sağlar diğer antivirüs programına ihtiyaç yoktur. daha iyi korunma ihtiyacı hissediyorsanız gerçek zamanlı olmayan bir antivirüs kullanabilirsiniz.)