TrustConnect - 10GB/hó adatforgalomig ingyenes!

Mire jó a TrustConnect: titkosítja az adatforgalmat a számítógép és a távoli szerver között. Az adatok a legtöbb esetben szimpla szöveges formában kerülnek továbbításra, ezért egy “sniffer” segítségével azokat egy ügyesebb felhasználó is ki tudja olvasni, de titkosított adattal ő sem tud mit kezdeni.

Kinek érdemes használni:

  • aki totális titkosításra vágyik, mert félti bizalmas/személyes adatait (pl. adattolvajoktól, ipari kémektől, kollégáktól stb.),
  • aki gyakran használja az Internetet publikus hot-spotok segítségével,
  • aki útelválasztóját (router) is komolyabb biztonsági beállítások nélkül használja,
  • stb.

Hol és hogyan tulajdoníthatnak el adatot rosszindulatú felhasználók?

Erre írok pár példát:
Példa 1. Nem vagyunk szakemberek, vásárolt wi-fi csatlakozásra alkalmas útelválasztónkhoz beállítottunk egy jó jelszót, de a hardverek és azok szoftvereinek (pl. driver) kompatibilitása miatt a titkosítás erősségét már alacsonyra vettük. Ekkor más felhasználóknak jó eséllyel tudnak hozzáférni a router-hez és néhány trükkel adatainkhoz is.

Példa 2. Egy publikus kapcsolatot használunk, ahol a helyi rendszergazda minden adatot ellenőrzése alatt szeretne tartani. Titkosítás nélkül erre lehetősége is van, ezáltal naplózni tud belépési adatokat, látogatott oldalakat stb.

Példa 3. Hálózatunk egy másik hálózaton keresztül üzemel, melyhez nem tudunk fizikailag hozzáférni vagy azt tudomásunk nélkül hozták létre (egyfajta bújtatás, hálózatfigyelő bevezetése). Ez a köztes fél nyomon tudja követni, hogy milyen adatokat küldünk és fogadunk. Természetesen a titkosított adatküldés és -fogadás már itt is segítséget nyújt nekünk, a tevékenységünket a köztes fél nem tudja kideríteni.

Regisztráció a szolgáltatáshoz (10GB/hó ingyenes): Comodo Account Management | Login or Create a new Account
Fiók elérése: Comodo Account Management | Login or Create a new Account

A program működése pár képben bemutatva: TrustConnect Overview

Megjegyzés: nem kell megijedni, ha a 10GB-os határt elértük, akkor a hónap (aktiválás időpontjához viszonyított) lejártáig blokkolva lesz a fiók. Ezek után ismét aktív lesz!

valaki nem tudja magyar nyelven mikor lesz ez a program?
nagyon tetszik,felraktam pár perce.csak nem vagyok valami nagy angol tudású,ezért jobb volna a magyar.
köszi szépen a program ajánlását!

Sziasztok! Csatlakozom és várom én is a magyar nyelvet, köszi az ajánlást :slight_smile:

Szép jó estét mindenkinek :slight_smile:

Hivatalos oldalon láttam egy ilyen programot :

Comodo Internet Security Complete 2012/ és ezt írják róla :

Comodo Antivirus Cleans Malware = Antivírus+antimalware ( gondolom olyan antimalware van benne mint az MBAM)
Comodo Firewall Protection = gondolom tűzfal
Defense+ Host Intrusion Protection = ez nem tudom micsoda, segítenétek ?
Auto Sandbox Technology™ = Nekem ezzel problémáim voltak, netes rádió nem akart megszólalni, igaz panda alatt volt, szeretném tudni hogy aki használja a sandboxot nála meg szólal-e a netes rádió, illetve hogy rendesen lehet-e böngészni alatta

TrustConnect™ Wi-Fi Data Encryption = Ez valamiféle titkosítás, csak wifi alatt működik vagy pedig működik kábeles net alatt is ?? illetve korlátlanul használható ha megveszem a fent említett programot ?? vagy ekkor sem korlátlan?
Online Backup Stores Critical Files = gondolom online mentés
Live Expert Virus Removal = gondolom chaten keresztül, online segítség, nem rossz ötlet ugyan, de mikor lesz magyarul ?? // és a chat ablak a fent említett programon belül van ??
$500 Virus-Free Guarantee* = ez pedig gondolom az lenne hogy ha bármilyen vírust bekapok akkor a cég fizet nekem 500  dollárt ha teljesen használhatatlanná válik a sok gép illetve akkor is fizet ha egy vírus betévedett ??

Ez mind-mind nagy ígéret, de ez mind igaz ? na csak kérdezem, mert a neten sok mindent lehet írni és feltenni…

Vagy nem érdemes ezzel foglalkozni ? ti mit javasoltok??

És ha a fent említett programot használom, akkor mindentől védve vagyok?? illetve ha ezt javasoljátok tablet pc-s verziója is van ??

írjatok és üdv: Hamyka

ui: Bocsi a sok kérdésért, de többet szeretnék megtudni a programról :slight_smile:

Illetve ha ki próbálom és bejön a program, és szeretném minél olcsóbban megúszni szoktak lenni promok vagy akciók ??

ui:

remélem magyarul írtok vissza, az angolom nem valami jó :((

Szia!
Szerintem van értelme én csak az ingyenest használom és csak a tűzfal + defense megy jól véd még komoly gond nem volt vele, de én elgondolkodtam telepítésnél lehet a Comodo DNS-t használni, na most már nem vagyok biztos benne hogy jó ötlet volt engedni. nagyon sok oldalnál nem kapcsolódik a " szervertanusitvány miatt ami" más böngésző meg lazán csatlakozik. Most töröltem ki a Comodo Dragon és minden gépről leszedtem ment a kukába. Az befagyott 100% proci használat és nem tudtam kilépni csak hideg inditással.
Én véleményem pröbáld ki milyen és ha tetszik használd és csak utánna fizessél.
De te tudod :smiley:
ami nálam BIZTONSÁGI HIBA másnál nem ! Hiba üzenete : A szervezet tanúsítványa érvénytelen
Megpróbálta elérni a(z) www.bazmkorhaz.hu webhelyet, de a szerver érvénytelen tanúsítványt mutatott be. " és a másik pl: A szervezet tanúsítványa érvénytelen
Megpróbálta elérni a(z) webshop.t-mobile.hu webhelyet, de a szerver érvénytelen tanúsítványt mutatott be. " és még rengeteg oldal.