Torrent beállítás

Na:) N?lam megold?dott a probl?ma azzal, hogy a napl?z?s?t kikapcsoltam annak a szab?lynak, amelyiket ?gy adtam pluszban hozz?, hogy akt?v lehessek torrentn?l. Megnyitottam egy portot b?rminek… Mert k?l?n egy programnak nem tudtam megoldani, hogy nyitvalegyen neki… Egyenlőre ?gy van most. Az egyik j?t?kn?l, amivel szoktam j?tszani mostans?g el?g sűrűn h?l?zaton kereszt?l, annak az exe-nek megnyitottam minden portot, minden ip-t,mert nem tudtam melyik portot haszn?lja, de tűzfalon kereszt?l ?gy hatalmas volt a pingje /100 felett, ?s azon a serveren, ahol szoktam lenni, ott 100 feletti pingeseket kidobj?k:)/… Akkor norm?lis csak a ping, kb 40-48, amikor a tűzfalat “Mind mehet” ?llapotba kapcsolom.

Az aktivitásnál a tűzfalban kéne látnod valamit, de alternatív megközelítés:

1. Kapcsolódj a játékkal;
  2. Alt+Tab ki a játékból asztalhoz;
  3. futtatás…-hoz írd be: cmd.exe
  4. írd be: netstat -b

Itt elvileg láthatod, hogy melyik portot használja a játék fájl. Mivel játék, ezért valószínűleg UDP típus (TCP inkább csak 80 és hasonló weboldalakhoz a játéknél).

UI: ha utószerkesztem, akkor van ékezet ^^ Remélem azért ezt megoldják idővel…

Hy.

Azután érdeklődnék, hogy uTorrent 1.6-t használok. Eddig BitDefender-t használtam tűzfalnak és semmi gond nem volt a uTorrent-tel ment szépen és gyorsan. Alul a egy zöld körben egy pipa volt, ami azt jelentette, hogy minden ok, a peerek is tudnak csatlakotni hozzám. Ma feltettem a Comodo Firewallt és megváltozott a státusz. Piros körben egy felkiáltójel és azt írja ki, hogy nem lehet kapcsolódni. A tűzfal korlátozza a hálózati forglamat. Nyitnod kell egy portot, hogy másik is kapcsolódni tudjanak hozzád.

A másik problémám az lenne, hogy mintha korlátozná a net sebességét. Legalább is nekem úgy tűnik nem jö na jól megszokott sebességgel.

Mit tudok ezek ellen tenni?

Előre is köszönök mindnet.

Helló.

Ha jól sejtem az a gondod, hogy nem vagy aktív a torrentezéshez.
Nekem is hasonló problémám volt, de már sikerült megoldanom.
Az én működő beállításaim:
A progiban keresd a Network Monitor-t
Itt kattints az +Add-ra.
Az Action legyen Allow
A Protocol TCP or UDP
A Direction pedig In/Out
Ezek után a harmadik fülön, a Source Port-nál
válaszd ki A single port opciót és írd be azt a számot amit az uTorrent használ portként.
A másik három fülnél (Source IP, Destination IP, Destination Port) az Any van beállítva.
Okézd le.
Ezután a listában válaszd ki az egyetlen pirossal jelzett (Block & Log) bejegyzést és gondoskodj róla,
hogy ez legyen legalul (Move Down). Nekem így van beállítva és mindig aktív vagyok.

(R)

Megnézem a torrentes problémát, mert ezt már vagy kétszer felvetették, majd írok :slight_smile:

Én most egy µTorrent 1.6.1 (build 490) verziót próbálok. Simán létrehoztam a fájlhoz egy alkalamzás szabályt:

1. Alkalmazás figyelő | Új
  2. Kikerestem a fájlt
  3. Lehívó érzékelés
  4. Minden aktivitás engedve az alkalmazáshoz
  5. Pipadobozok bepipálva (ha bepipálod, akkor növelheted a sebességet, csak kevésbbé biztonságos)

1-2 letöltést - tehát csak lefelé töltök - elindítottam, nálam megy. Hol kellene látnom piros kört?

Igazából ha ezt csináljuk /nálam is így van/, akkor gyakorlatilag megnyitsz egy portot bármilyen programnak, szóval bárki, bármikor bejöhet ezen elvileg. Szóval a megoldás nem teljesen jó.

Hát ha lehet, akkor seholsem :slight_smile: Amúgy a programban legalul a status-bar-on. Alul kiírja, hogy: DHT: xxx csomópont, majd van egy választóvonal, és ott kellene szerepelnie egy piros körnek, ha passzív módban vagy, zöldnek, ha aktívban, és amikor még próbálkozik, akkor egy sárga háromszög látható kérdőjellel a közepén. De ez a módszer trükkös amúgy, mert a tracker oldalak néha azt írják, hogy aktív vagyok, néha, hogy passzív, és az utorrent pedig mindig piros kört mutat, szóval hogy passzívnak kellene legyek.

Tippem szerint az csak a windows üzenetküldő szolgáltatása, nem feltétlenül szükséges engedni, ha semmi sem igényli. A korábban már említett szolgáltatásoknál leállítható.

Torrent 1.6.1 (build 490) esetén a következő kettő szabállyal nekem nagyon jól működik most:

1. szimplán alkalmazás szabály:
  • Biztonság (fül)| Alkalmazás Figyelő | Új;
  • keressétek ki az utorrent.exe fájlt, lehívó érzékelése (először pipa nélkül, hátha úgy is jó sebességgel megy);
  1. hálózati szabály (egyetlen port használatakor):
  • Biztonság (fül)| Hálózati Figyelő | Új;
  • Mehet;
  • TCP vagy UDP;
  • Be;
  • Forrás IP: Bármi;
  • Cél IP: saját IP cím (pl. 192.168.1.123);
  • Forrás port: Bármi;
  • Cél port | Egyetlen port: 29500 (vagy amit beírtatok oda);
    Mozgassátok feljebb a listán. Gyanúm alapján ICMP-ket is engedni kell. Így másnak is okés?

Arkangyal!

Kezdo vagyok a temaban, de ahogy olvasom a forumot, az eddigiekben is teljes segitokeszsegrol tettel tanubizonysagot…
Tehat en magam is egy keressel fordulnek Hozzad:

Szinten torrent-kliens (Super Torrent) hasznalatakor akad komoly problemam a comodo tuzfal hasznalata soran. Mar eleg regota kuzdok azzal, hogy beallitsam a megfelelo szabalyt a progi hasznalatahoz, de valamiert nem sikerul. Letolteni normal modban - azaz viszonylag gyorsan - csak ugy tudok, ha kikapcsolom a tuzfalat. Mert ha a programnak minden kimeno/bemeno forgalmat engedelyezek is, akkor sem tudnak hozzam kapcsolodni - pedig kellene.
Valamit elrontok, de nem tudom mit.

Nem tenned meg, hogy ezt a programot is kiprobalnad es leirnad a beallitasokat hozza a tuzfalhoz??

Ha megteszed, ezer koszonet erte!

Udv: emberke

emberke70: majd próbálok rá időt szakítani. Amúgy úgy tűnik a legegyszerűbben használható, tűzfalhoz állítható torrent kliens az Azureus. Simán csak engedni kellett neki a kapcsolódásokat (tehát a tűzfal rákérdezett, pipa és mehet) és minden tökéletesen megy. Magyarán: talán érdemes lenne kipróbálnod.

zvaragabor: alakul, de még NEM ajánlom. Szerintem inkább 1-3 hónap múlva kell visszatérni erre a kérdésre ;). Egyelőre még bugos, így csak olyanoknak ajánlom, akik simán rendbe tudják hozni a gépüket: a mostani béta kiadás is csak trükkösen futtatható jól. Szóval egyelőre ejteni kell a felhasználóknak :(. Ha már jó lesz - vagy legalább kevésbbé problémás -, ajánlani fogom az oldalamon is.