Problem z powrotem do języka angielskiego

Zainstalowałem dzisiaj CIS 3.9, przy instalacji wybrałem z ciekawości język polski (chociaż preferuję angielski). Chwilkę się pobawiłem, ale potem postanowiłem powrócić do interfejsu w języku angielskim. No i tu jest problem. Połowa programu jest w języku angielski… a druga połowa w języku polskim. Jak to naprawić? Czy to domyślne działanie nowego CIS? Zamieszczam screena.

[attachment deleted by admin]

U mnie bez problemów przeszło z powrotem z polskiego na angielski.

Hmm, dziwne :-
Po restarcie kompa dalej tak jest?

CIS jak również niektóre inne pakiety zabezpieczające wymagają jednoznacznych nazw dla zbioru reguł, zasad itp. Więc jeśli utworzysz zasadę np. o nazwie „Blokuję te porty” to będzie ona wyświetlana w taki sam sposób zarówno w angielskim i polskim UI. To samo dotyczy predefiniowanych reguł, które są jednorazowo tworzone podczas instalacji. Jeżeli wybierzesz podczas instalacji j. polski, to nazwa dla predefiniowanej zasady zostanie nadana jednorazowo w języku polskim i późniejsza zmiana języka UI CIS nie ma wpływu na tą nazwę, ponieważ nazwy reguł nie są częścią interfejsu aplikacji i nie podlegają zmianie. Jeżeli chcesz zmienić nazwy predefiniowanych reguł, to przejdź do Firewall > Advanced > Edit i zmień manualnie nazwę lub przeinstaluj CIS i podczas instalacji wybierz inny język.