Witam, mam pewien problem, może nie jakiś krytyczny, ale upierdliwy. Mianowicie mam program do kontrolowania internetu/dostępu do PC/itp. który zwie się Child Control firmy SalFeld i dodałem go do chyba wszystkich możliwych wyjątków, zaufanych aplikacji w antywiusie, firewalu i defense+ i nic to nie daje bo co dzień rano przy włączaniu komputera dostaję komunikat:
a dodatkowo na głównej stronie Comodo w ‘antywirus’ mam ‘1 wykryte zagrożenie’. Plik wysłałem do Comodo poprzez tą opcję do wysyłania pliku ale dostałem komunikat, że go już mają czy coś.
Jest jakiś sposób na to?
Jeśli to pomoże to mój system to Windows 7 a wersja Comodo IS Premium - 5.3.175… baza wirusów najaktualniejsza.
Pozdrawiam
Ja są wątpliwości, czy to wirus, czy fałszywy alarm, najszybciej można to sprawdzić na jednym ze skanerów: virustotal.com lub virusscan.jotti.org
Wczoraj u mnie antywirus zgłaszał jako Heur.Packed.Unknown@-1 plik bass.dll z programu Odkurzacz. Kliknąłem przycisk Zgłoś jako fałszywy alarm do Comodo i po sprawie. Załączam plik, każdy może go sprawdzić.
Ok dziękuję. Co do bass.dll może masz faktycznie jakiś podmieniony ten plik bo mi Comodo nie zgłosił nic a używam Odkurzacza od dawna, więc to że po twojej ingerencji wykluczyli go odpada. :]
Co do strony virusscan.jotti.org coś chyba nie tak bo gdy chce wskazać ten sam plik pisze że nie mam praw do niego bo trzeba administratora a na takich jstem (bo chyba nie muszę się przelogowywać na tego
sAdmina)
Dziś u mnie też nic nie zgłasza, ale wczoraj zanim wysłałem informację o fałszywym alarmie miałem coś takiego jak w załączniku. Jak są problemy z virusscan to zawsze można użyć virustotal.
Tak, blokuje to co mu nieznane, ponieważ całkowicie to wyłączasz cfp.exe.
Zostaje głównym proces czyli cmdagent.exe o ile nie przekręciłem.
Jeśli chcesz wyłączyć blokowanie to wyłącz Defense + , a najlepiej opisz problem dokładnie.