Problem z aktualizacją bazy danych wirusów.

Mam problem z aktualizacją bazy danych sygnatur wirusów. Program twierdzi, że jest nieaktualna. Próba aktualizacji kończy się niepowodzeniem (komunikat: “Proszę sprawdzić połączenie internetowe i spróbować ponownie”). Używałem najnowszej wersji instalatora. Po lekturze innych podobnych problemów, ręcznie zamieniłem bazę wirusów, ale program nadal twierdzi, że baza jest nieaktualna i nie pozwala na przeprowadzenie aktualizacji z poziomu programu. Bardzo proszę o pomoc.

Temat powielony od użytkownika “Boruta” ale niestety nie ma rozwiązania w tamtym temacie. Zainstalowana wersja 5.9 (najnowsza). Proszę o pomoc !

Również to samo … problem z aktualizacją … kod błędu 0x80070001. Niepoprawna funkcja :confused:

Jakies pomysły na pozbycie sie tego ??

Po formacie ponownej instalacji comodo ma dokładnie to samo niezależnie czy wrzucę stara bazę w trybie awaryjnym czy też chce pobrać od nowa całość kończy się komunikatem nie można pobrać bazy wirusów.

Prawdopodobnie awaria serwera aktualizacji, problem został już zgłoszony wczoraj na anglojęzycznej części forum

https://forums.comodo.com/news-announcements-feedback-cis/live-update-problem-very-slow-update-t82423.0.html

Miałem tak z avast - pomogło odinstalowanie całości i nowa instalacja. Ale o ile nie problem z serwerem o którym pisze wyżej.