Port 22 és 80

Szevasztok!
Nekem eddig minden működik!!! A nod 32-t is hagyja frissíteni. Csak azt nem értem hogy miért van az hogy ha egy tűzfaltesztet csinálok akkor több portot is tárva-nyitva talál. PL: 22 ; 80 . Hogy lehetne ezeket bezárni? Legalábbis a 22-est, mert a 80.-on a net szaladozik. Már én is várom a “final version”-t de csak akkor hogyha a nyelvkészletében benne lesz a 13 közt a magyar is. Szóval aki tudja hogy miként lehet ■■■árni a portokat külön-külön vagy legalább a kritikus 22.-est az legyen olyan aranyos és írja meg! Előre is köszi!

Üdv: Rönó :THNK (:WAV)

Hacsak félre nem értem, a 80-nak a te gépeden nem kéne nyitva lennie, hacsak nem futtatsz ott szándékosan valami webszervert. A 22-es portnak sem kéne szándékosan nyitva lennie. Én a helyedben megnézném, hogy fut-e a gépen valami FTP szerver program (az ált. 21/22-es port). Az alap windowsos szolgáltatások is futthatnak “véletlenül”, ezeket a felügyeleti eszközöknél tudod kikapcsolni (vmi. ilyesmi: start → vezérlőpult → beállítások → Felügyeleti eszközök → itt van vmi. Internetes akármi /most nem jut eszembe a pontos neve/ és azon belül tudod leállítani a Microsoft-féle IIS és ftp szervereket).

A 13-ban benne lesz a magyar verzió is, én inkább a miatt aggódok, hogy addig mindent ki is tudnak -é’ javítani.

Szia Arkangyal!

Szóval jól értetted mert én alapból az összes portot (a 22.-t és a 80.-t is szeretném ha zárva lenne mert így semmi értelme a tűzfalnak ha a portok nyitva vannak és boldog-boldogtalan járkál a gépemen ki-be! Annak viszont nagyon örülnék ha leírnád az FTP szerveres dolog leállítását tekintettel arra hogy nem vagyok egy számítástechnikai zseni (SŐŐŐŐT!) Előre is kööszi a segítséget!
Üdv: Rönó (:WAV) :BNC (:HUG)

  1. start
  2. beállítások
  3. vezérlőpult
  4. felügyeleti eszközök
  5. Internet Information Servies (ha jól emléxem)
  6. Welcome to CAcert.org oldalon látsz egy képet, vmi. hasonló fog neked bejönni, ha az a web/ftp szerver megy.
  7. jobb-klikkelj és állítsd le.

Ha innen nem megy, próbáld kikeresni az IIS és FTP szavakat a szolgáltatások közül:

  1. start
  2. futtatás…
  3. írd be: services.msc (üss ENTER-t)
  4. keresd ki az IIS (vagy Microsoft Internet Information Services, stb.) és FTP szavakat
  5. jobb-klikkelj rajtuk és állítsd le őket (esetleg állítsd őket manuális indításra)
  6. csináld meg újra a tesztet.

Szia Arkangyal!

Nagyon-nagyon köszönöm a törődést! Majd próbálkozom! A 22. porthoz tartozószoláltatásnak SSH a neve, a 80, as pedig a www. Ha valami még eszedbe jut és az ünnep nem taglózott le teljesen akkor írd meg légyszi! Amúgy pedig BOLDOG KARÁCSONYT!

Üdv: Rönó

A 22 fájlátvitelhez van szerintem, kételkedek benne, hogy te titkosított kapcsolatot használnál ott fájl átvitelhez (van vmi. progid hozzá? winscp v. ilyesmi?). A www a world wide web ~ világháló, továbbra is az a legvalószínűbb, hogy egy webszervert futtatsz.

Nektek is :slight_smile: