Podczas instalacji zawiesza całego kompa

Witam,

Chciałem zainstalować najnowsza wersję CIS. Poszło OK. Po restarcie Windows wywalił błąd i wszystko się zwiesiło. I tak kilkakrotnie. Działało tylko wyłączanie laptopa guzikiem. Póki system nie wywalał błędu, szybko klikałem na odinstalowanie CIS i teraz chwilowo działam na Security Essentials. NIe za bardzo umiem zdiagnozować problem i nawet nie wiem jak log jakiś przesłać. Tak to wyglądało, że po dokończaniu ładowania wszystkiego lub w pewnym momencie explorer zgłaszał błąd i wszystko stawało. Przed instalacją CIS odinstalowałem Avire i zrobiłem restart. Pierwotnie miałem Avire i Comodo Firewall z Defense+ a teraz chciałem wytestować cały pakiet. Co zrobić by móc zainstalować komplet?

Zacznij od wyczyszczenia komputera, bo może masz pozostałości po programach, które kolidują z CIS5. Możesz użyć CCleaner albo jakiś inny.

zapomnialem dodac ze przelecialem ccleanerem.

Sprawdź jeszcze komputer za pomocą Glary Utilities, ewentualnie przydatny może być Comodo Program Manager

Fw190 jeśli nic nie pomoże to napisz jeszcze co siedzi u ciebie w autostarcie.Możliwe że jest jakiś konflikt z jakimś programem.

Edit:napisz specyfikacje ,głównie chodzi o system , łatki itp.

Co ciekawe po sprawdzeniu aplikacjami które poaliście wywalało ten sam błąd. Pomogło uruchomienie laptopa bez kabla na samej baterii i potem jej podłączenie. teraz działa.