Oyun modu

Ben ANti virüsü agresif modda tutuyorum ve bana bu yüzden çok fazla soru soruyor. Bende soruların cevabını bilmiyorum. Oyun kipine alınca bu kararları kendi veriyor. Bende oyun kipini daima açık bırakıyorum acaba güvenlik açığı yaratır mı ?

Comodo’yu zamanla kullanmayı öğreneceksiniz. Diğer antivirus yazılımlarından biraz farklıdır.
Oyun modunda kullanırken Comodo hiçbir uyarı mesajı görüntülemez. Uyarılara “önerilen” cevapları verir. Kullanıcı korunmaya devam eder, yalnızca uyarı mesajlarını görmezsiniz. (otopilot gibi)

Eğer en az uyarı ile en üst düzey korumayı istiyorsanız. Verdiğim ayarları adım adım uygulayın.

1- Gelişmiş Ayarlar > Genel Ayarlar > Yapılandırma yolunu izleyin ve Comodo’yu “Proaktif Yapılandırma” modu ile kullanın, üzerine çift tıklayın ve çıkan mesaja evet diyerek bilgisayarı yeniden başlatın.
2- Bilgisayar yeniden başladıktan sonra gelişmiş ayarlardan “HIPS” özelliğini kapatın. (bu özellik acemi kullanıcılar ne karar vereceğini bilmediği için ekstra uyarı mesajından başka sonuç vermiyor)

Bu ayarlar ne yapacak? Bu ayarlar sayesinde çok fazla uyarı mesajı görmezsiniz, yalnızca “potansiyel şüpheli-bilinmeyen” dosyalar bilgisayarınızda çalışmayı denerse Comodo onu sandbox ile çalıştırır. Sistemize ulaşmasını engeller ve bilgisayarınız korunur.
Bu dosyalar aslında Comodo’nun bilmediği güvenli dosyalarda olabilir ya da yeni çıkmış zararlı yazılımda olabilir. Comodo bu durumda sizi riske atmaz ve bu programı sandbox ile sanal olarak çalıştırır. Bilgisayarınız asla enfekte olmaz.
Eğer sanal çalıştırılan dosyanın “güvenli” olduğunu düşünüyorsanız Submit Applications Here To Be Whitelisted - 2016 adresine bir mesaj ile bildirebilirsiniz. Comodo uzmanları kısa sürede bu dosyayı güvenilenler listesine ekleyeceklerdir.

Eğer Comodo’nun tespi edemedeği bir virüs yakaladığınızı düşünüyorsanız, aşağıdaki adreste

formu dosya türü “Malware/suspicious” kutusunu seçerek dosyayı Comodo Labına gönderebilirsiniz. Zararlı yazılım bulunursa veritabanına eklenecektir.

çok güzel bilgi, teşekkür ederim. Bir sorum daha var; Antivirüs ayarları kısmında 3 tane seçenek var

  1. Erişimde
  2. Durumsal (varsayılan)
  3. Devre Dışı
  1. olan mı daha güvenilir ikisi arasında ki fark nedir ?

http://i.hizliresim.com/kBkyLJ.png

COMODO - Proactive Security
COMODO - İnternet Security den daha mı iyi koruyor ?

Internet Security yapılandırması varsayılan ayarlardır birkaç güvenlik özelliği kullanışlılık açısından devre dışıdır. Ancak Proactive Security yapılandırması Comodo’yu tam bir güvenlik makinesine dönüştürmektedir. :-TU

Erişimde demek, dosyaya tıkladığnız zaman Comodo dosya içine bakar zararlı varsa karantinaya alır.
Durumsal demek, dosya masaüstünde dururken bile içine bakarak tespit eder. Basitçe durum bu. Durumsal mod her antivirüsün kullandığı moddur. Size tavsiyem durumsal olarak kullanmaya devam edin.

Yigidi takma ismin gibi yiğitsin :smiley:
Çok yardımcı oluyorsun teşekkür ederim.

Teşekkürler, sorularınız olursa sormaktan çekinmeyin. Program kullanması biraz zor olabilir ama alıştıktan sonra bilgisayarınıza virüs girmesi imkansız!

Eskiden kullanmışlığım var. Eskiden kastım 2010 yılları falan. En erken 2011dir. O zamanlar bilgisayarımı çok kastırıyordu, aşırı uyarı veriyordu, virüs olmayan çoğu programa virüs diyordu. Hiç beğenmemiştim. Bilgisayarıma hep lamerler dadanınca trollemeler falan dedim bu iş antivirüsle çözülmez güvenlik duvarı lazım. Güvenlik duvarı indirdim windows 10 la uyumlu değil dedi yanlış hatırlamıyorsam ücretsiz diyer programlara bakıyordum bir baktım “COMODO Internet Security” çok şaşırdım hemen indirdim. Senin forumda paylaştığın comodo çalışma sistemi videosunu izledim. Çok hoşuma gitti. Akıllıcaydı ve gerçekten hayran kaldım bu programa. Melih Abdulhayoglu facebook üzerinden ekledim ve kabul etti çok hoşuma gitti :smiley: Hatta bilgisayar başında kahkahalar atıyordum. Dediğin ayaları uyguladım. HIPS’i güvenli kip de kullanmaya devam ediyorum. İlk önce bu tercihi hatırla kısmında ki tik işaretini kaldırıyorum engelle diyorum bakıyorum engelleyince bir sıkıntı çıkmıyor kalıcı olarak engelle diyorum.

Kesinlikle sadece comodo destek amaçlı ücretli sürümünü satın alacağım.