Witam.
Oglądałem różne konfiguracje morphiusz’a, ale ja chcem naprawdę najlepszą (MAX Settings) konfigurację (bez względu na alerty, może ich być bardzo dużo). Proszę podawać takie konfiguracje.
Ta moja max to jest MAX (Tryb paranoiczny - osobiście nie polecam, najważniejszą sprawą jest tutaj konfiguracja proactive security). Możesz zobaczyć też poradnik lukasaamd na dobrychprogramach. Moim zdaniem i tak nie ma co sobie utrudniać życia.
Twoja konfiguracja nie ma tego, jak ustawić heurystyke
Chodzi mi szczególnie, o konfigurację firewalla (zaawansowane ustawienia zapory, zaawansowane reguły itd…)
Ktoś pomoże?
Zastosuj konfigurację, którą polecam, tylko nie zaznaczaj utworzenia reguł dla bezpiecznych aplikacji w zaporze i w HIPS.
Możesz wyłączyć HIPS i ustawić automatyczną piaskownicę na poziomie “blokowane”. Nie jest to jednak funkcjonalna konfiguracja, jeśli często instalujesz mniej znane, ale bezpieczne aplikacje.
https://forums.comodo.com/polski-polish/konfiguracja-comodo-internet-security-t60227.0.html
Ok, dzięki! :-TU
Czym różni się opcja w antywirusie “Odczyt i Zapis” od “Przy Dostępie”?
Przy dostępie szybciej i częściej reaguje na zagrożenia, ale bardziej obciąża komputer. Odczyt i zapis jak sama nazwa wskazuje.