Witam wszystkich na forum. Mam nadzieję że temat napisałem w odpowiednim dziale jeśli nie to proszę o wrzucenie tematu do kosza. Chciałbym ustawić tak pakiet CIS aby był przyjazny dla użytkownika czyli dla mnie a za razem bezpieczny. Antywirus umiałem sobie ustawić bo to nic trudnego, ale jak ustawić Firewall,Defense+,pisakownice. Korzystam z routera czy muszę coś ustawiać w Firewallu, chyba nie bo sam program wykrył mi sieć i coś poustawaił. Chciałbym aby wszystkie pliki instalatorów uruchamiały się w piaskownicy, ale mogły się swobodnie instalować a dopiero w razie problemów wyświetlały mi alert. W jakim trybie ustawić przeglądarkę w Sandboxie obecnie mam tryb Limitowany czy lepiej będzie jeśli poziom ograniczenia dam na Ograniczony czy nie spowolni to pracy przęglądarki. I wkońcu jaką wybrać główną konfigurację mam czy opcję COMODO INTERNET SECURITY, COMODO Proactivie Security,Comodo Firewall Security chciałbym także aby wszystkiei programy oprócz gier uruchamiały się w piaskownicy. Wiem post jest napisany chaotycznie, ale tak jest jeśli ktoś zielony w tych sprawach zabiera się za konfigurację takiego pakietu ochronnego. Z góry dziękuje za wszelką pomoc mam nadzieję że podzieli się ktoś ze mną swoimi ustawieniami konfiguracyjnymi.
Poczekaj jeszcze trochę, powstaje strona o konfiguracji tworzona rzez Andyet.
A na tą chwilę możesz przeczytać ten temat: https://forums.comodo.com/polski-polish/ok-mam-sprawe-wysypalo-mi-caly-pakiet-t62112.0.html
miloszcz dziękuję za naprawdę bardzo szybkie odpisanie na mój temat oczywiście poczytam temat który zamieściłeś w linku. Miło iż użytkownik Anydet podjął taką inicjatywę i jeszcze może jedno głupię pytanko kiedy wyjdzie wersja CIS z dobrym spolszczeniem bo to obecne jest naprawdę marne na forum jest jakiś temat o spolszczeniu a wolałbym poczekać na ukończoną wersję kiedy można się takiej spodziewać. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Spolszczenie jest praktycznie ukończone(nie jest jescze oficjalne). Maks w przeciągu tygodnia powinno być.
Na razie masz tutaj : http://www.sendspace.pl/file/90055287d2e06af9ae95577
Wypakuj, skopiuj pliki do folderu “translations” w folderze Comodo.
Zakończ Comodo(PPM na ikonkę w tray’u, Wyjście) włącz ponownie i gotowe.
Jeszcze jedno pytanko kiedy jest spodziewany termin zamieszczenia konfiguracji CIS spolszczenie zainstalowałem i działa idealnie.
Jak dobrze pójdzie to dziś koło 22 już będzie zrobiona stronka. Podam link w tym temacie i otworzę nowy. Staram się w miarę zrozumiałe opisywać funkcje programy i mam nadzieję, że się przyda ;).
EDIT.
Mogę dziś nie zdążyć, ale jesli tak się stanie jutro na pewno wszystko będzie skończone.
andyet to wspaniale, już nie mogę się doczekać.