Flaş Güvenlik Bildirisi - MICROSOFT'TAN ACİL YAMA!

Merhabalar,
Microsoft her ay yayınladığı güvenlik açıklarının dışında aylar sonra ikinci kez kritik bir güvenlik açığı için “acil yama” yayınladı. Güvenlik açığı hakkında şu ana kadar elde edilen bilgiler sınırlı kalmasına karşın, Internet Explorer 7 ile 11 versiyonlarının hafızası ile ilgili bir sorunu çözmek için yayınlanan MS15-093 kodlu bültenle yayınlanan yamanın uzaktan kod çalıştırmaya yol açan bir açıklığa yol açtığı biliniyor. Başarılı bir şekilde istismar edilmesi durumunda CVE-2015-2502 açıklığı saldırgana o anki kullanıcının yetkilerini ele geçirmesine olanak sağlıyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada açıklığın, kamuoyuna önceden duyurulmadığını fakat istismar edildiğinin belirlendiği paylaşıldı. Güvenlik camiasında paniğe sebep olan açıklığın arkasındaki en büyük tehlikenin istismar yollarının sıradanlığı olması dikkat çekiyor. Kullanıcının farkında olmadan girdiği zararlı yazılım içeren bir internet sitesi ya da normal bir sitede gördüğü virüslü reklam, açıklığın istismar edilmesine yol açabiliyor ve saldırgana cihazı uzaktan kontrol etme yetkisi sağlıyor. Uzmanlar kullanıcıların Internet Explorer’ı ana internet tarayıcısı olarak kullanmasa bile açıklık için yayınlanan yamayı indirmelerini tavsiye etmektedir. Bilgilerinize sunarım.
[b]
Açıklık ile ilgili ayrıntılı bilgiye; https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/ms15-093.aspx adresinden ulaşabilirsiniz.

CVE-2015-2502 : Vulnerability Center | Skybox Security’s Vulnerability Database & Intelligence

Saygılarımla,
Sarpkan TEKALEV
Technical Support Specialist

Bilgilendirme için teşekkürler. :-TU

Sadece teşekkür etmek için üyelik aldım.
Mesajım buradan iletilir mi bilmiyorum fakat comodo firmasına teşekkür etmek istiyorum. Ücretsiz çok güzel hizmet veriyorlar. Yakında ücretli lisansa geçeceğim.

İlginiz için teşekkür ederiz. Tüm dilek, öneri ve şikayet bildirimlerinizi destek@comodo.com.tr e-posta adresine gönderebilirsiniz. Memnun kaldığınız takdirde lisanslı ürünlerimizi kullanmanızı tavsiye ederiz. Lisanslı Comodo ürünleri hakkında https://tr.comodo.com/products adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Yardıma ihtiyacınız olduğunda 7/24 bize ulaşabilirsiniz. Comodo Türkiye haberlerini ve kampanyalarımızı Facebook Comodo Türkiye, Twitter https://twitter.com/ComodoTurk hesaplarımızdan ve Comodo Forum Comodo Forum adresinden takip edebilirsiniz.

Saygılarımla,
Sarpkan TEKALEV
Technical Support Specialist