Firewall blokuje mi strony internetowe

Hej.
Kilka dni temu zainstalowałam sobie Comodo Firewall i wszystko działało super aż do dzisiaj.
Nie mogę wejść na wiele stron internetowych m.in. facebook, twitter, youtube ;/
Odinstalowałam go ale nadal nie mogłam wejść na te strony, więc zainstalowałam go ponownie żeby zmienić ustawienia itp, ale nie pomogło.
Wiecie może co powinnam zrobić ?
Z góry dziękuję.

Dlaczego uważasz, że to Firewall, może to wina przeglądarki? Włącz zapisywanie zdarzeń w CIS4 i wtedy będziesz wiedziała dokładnie, co jest blokowane i będzie wiadomo jakie ustawienia zmienić.

Te strony nie wchodzą mi ani na google chrome ani na firefoxie.
Ale ten program CIS4 muszę sobie ściągnąć tak ?

Oj, Kinia, Kinia :slight_smile: CIS4 to skrót “Comodo Internet Security 4”. Gdy klikniesz na ikonę Comodo (CIS4) w zasobniku systemowym (z prawej strony w rogu monitora), a później wybierzesz zakładkę “Podsumowanie” to możesz sprawdzić, co CIS4 zablokował. Gdy chcesz wejść na youtube to jaki pojawia się komunikat? Nie możesz w ogóle wejść na youtube, czy tylko odtworzyć filmów?

Poza tym poczytaj ten poradnik konfiguracji CIS4, bo może coś kliknęłaś gdy wyskoczył komunikat i może teraz trzeba będzie to odblokować. Poczytaj także inne posty na tym forum.
http://comodo.andgird.webd.pl/?id=comodo3#kf

hehe, sorki, ja się w ogóle na komputerach nie znam, tym bardziej na różnych programach a’la comodo.
Nie wiem zbytnio na co tu patrzeć, ale chyba o to chodzi (?) : “Firewall zablokował do tej pory 0 prób włamań” ? :slight_smile: czyli że jednak nic nie zablokował comodo ? :S
Na youtube w ogóle nie mogę wejść ;/
Ale tak mi się wydaję ze to przez comodo bo wcześniej jak nie miałam go zainstalowanego to takich problemów nie miałam.

Otwórz okno COMODO. Wejdź w zakładkę firewall, następnie po prawej stronie będziesz miała “Zaawansowane”. Wejdź w to.Następnie kliknij w “Zasady bezpieczeństwa sieci”.Jesteś w karcie “Reguły aplikacji” i tam zostań :). Maksymalizuj okno lub powiększ je, aby było wszystko widać co tam jest.
Zrób screena(wiesz jak?) jak nie, to:
1.Gdy już będziesz miała rozciągnięte okno to kliknij “Print Screen”(przycisk na klawiaturze; szukaj go u góry, będzie obok F12[powinien być :P]
2.Otwórz Painta>>>EDycja i Wklej.
Zapisz plik, wejdź na stronę www.imageshack.us i go prześlij.
Gdy już się prześle odszukaj rubrykę “Kod forum” i skopiuj z tamtąd i wklej do posta na forum.

:slight_smile: