Długi czas startu systemu po aktualizacji do 6.1.275152.2801

Witam! Zarejestrowałem się tutaj gdyż od dwóch dni walczę z problemem który nie chce ustąpić. Od kilku lat jestem stałym użytkownikiem pakietu Comodo. Do czasu aktualizacji do wersji 6.1.275152.2801 obyło się bez problemów.
Od tego momentu zaczął się problem z uruchamianiem systemu. Obecnie nim jeszcze pojawi się ekran na którym zwykle jest napis “Zapraszamy” komputer sprawia wrażenie nic nie robienia przez około trzy minuty. Po czym jakby nigdy nic uruchamia się, z tym że całość po zsumowaniu trwa około 6 minut, więc dużo wolniej niż zwykle.

Oczywiście po odinstalowaniu Comodo proces ten przyspiesza i trwa trochę ponad minutę. Zwykle z zainstalowanym Comodo trwa to około 90 sekund. Początkowo myślałem że jest to problem z Geekbuddym, gdyż na logach to on uruchamiał się przeszło 100 sekund jednak po usunięciu go z autostartu, a także odinstalowaniu, nic się nie zmieniło. Domyślam się zatem że jest to problem z samym Comodo niestety brak mi pomysłów jak go rozwiązać nie pozbywając się przy tym programu. Uruchamiając system w trybie “tylko domeny systemu windows” wszystko wraca do normy.

Jestem użytkownikiem Windowsa XP z zainstalowanym SP3. Oczywiście nie mam zainstalowanych innych antywirusów czy firewalla, więc konflikty tych programów raczej wykluczone.

To znany problem, lada dzień powinna pojawić się poprawka. Comodo chwilowo wstrzymało aktualizacje.

Czyli jak rozumiem trzeba uzbroić się w cierpliwość i nie próbować demolować z tego powodu całego systemu w nadziei że to coś da. Dziękuję za odpowiedź

Mam prosbe do moderatora,o sprawdzenie wersji powyzej,opozniony start systemu ,comodo pojawia sie w pasku zadan po 5-6 min.jak rowniez Firefox 22 ,strasznie wolno działa ,ładuje strony,przełacznik kart itd.
Z gory dziekuje