Defense+ próba ingerencji w system

Witam dzisiaj zainstalowałem CIS i mam jedno pytanie jak można sprawić aby program nie zliczał mi prób ingerencji w system jednego pliku który jest bezpieczny, potworzyłem reguły wyjątki itd nie dostaję komunikatów tylko program wciąż zlicza mi próby ingerencji tego pliku jest to dość irytujące że nie chce go zaakceptować; chodzi o SetPoint.exe sterownik do myszki Logitecha.

zakladka defense+/zasady bezpieczeństwa komputera/reguly defense +/ internet sec comodo edytuj/dostosuj/ prawa dostepu miedzypro dostep do pamieci modyfikuj/dozwolone aplikacje dodaj z procesow setpoint/ok/ustawienia zabezpieczen/miedzypro… dostep do pamieci/modyfikuj/dodaj setpoint z procesow

Tyle, ja tak zawsze robię i działa

Poustawiałem jak kazałeś ale nic to nie dało dalej mi monituje że setpoint.exe ingeruje w system. Po całym dniu użytkowania komputera mam na “liczniku” trzycyfrową liczbę komunikatów jak by się działo nie wiadomo co.

napewno dodales setpointa jak dozwolony program (miedzyprocesowy dostep do pamieci) w obu zakladkachdla Comodo is? to jest :prawa dostepu oraz ustawienia zabezpieczen?

edit: daj zdjecie z dziennika zdarzen defense+

http://www5.zippyshare.com/v/22257444/file.html

Tak jak pisałeś powyżej porobiłem wszystko nawet zresetowałem kompa żeby zapamiętał nowe ustawienia ale dalej marudzi z tym setpointem

Dobra chyba działa :smiley: niedokładnie ustawiłem w ustawieniach zabezpieczeń, póki co jest 0 w ingerencji :slight_smile:

Dziękuję bardzo za pomoc.