CTM recovery files nie działa

Gdy uruchamiam recovery files, wpisuję nazwę pliku, pojawia się okienko z lupą tak jakby szukał a po chwili pojawia się komunikat: CTM przestał działać; następnie zamyka program. Jak to naprawić?

Pozostaje Ci odinstalować i zainstalować jeszcze raz, tylko ważna sprawa, przed odinstalowaniem zrób reset baseline, lub nagraj najnowsze pliki na pendraiv-a ponieważ podczas odinstalowywania może wyskoczyć błąd (miałem już tak, chyba, że poprawili to w nowej wersji) i wtedy stracisz wszystkie rzeczy, które dotychczas zapisałeś na dysku, w najgorszym przypadku nie uruchomisz systemu >:-D…

Odinstalowałem i zainstalowałem, bo pomyślałem, że może to pomoże i nic, dalej to samo. Przy odinstalowaniu nic złego się nie wydarzyło a po odinstalowaniu wszystko działało OK. Mam wersję 2.8. Zaczyna podobać mi się ten program. To, co mnie trochę nie satysfakcjonuje, to dużo dłuższe zamykanie i uruchamianie systemu, natomiast w trakcie używania działa szybko i bez obciążeń a snapshot robi w parę sekund, szybciej niż Windowsowy.

Recovery files pomaga wybrać, które foldery, pliki chce się przywrócić, ale auważyłem, że CTM integruje się z menu kontekstowym pod PPM (prawy przycisk myszy) jako “Synchronize” i można każdy folder a nawet plik przywrócić do poprzedniego stanu, więc recovery files można ominąć w ten sposób.