Comodo Sandbox Sorunu Hakkında

Comodo Sandbox a kurulan video indirme programımdan videoyu indirdiği klasörü açtığımda indirdiği videoyu göremezken, klasörü sandbox içerisinde açtığımda videoyu görüyorum fakat sınıf kaydedilmemiş diye açmıyor. Yardımcı olur musunuz?

Sandbox içinde çalışan işlemlerin hepsi “sanaldır” , gerçek sürücü üzerinde göremezsiniz. Video indirdiğiniz program sandbox içinde çalışarak indirdiyse videoyu, gerçek konumda bu videoyu göremezsiniz.

Tanınmayan dosyalarınızı aşağıdaki yardım sayfasında gösterilen konumdan bulun,

Burada video indirme programınızın Comodo tarafından tanınmayan dosyalarını göreceksiniz. Sizden ricam bu dosyalar için aşağıdaki işlemleri uygular mısınız?
Tanınmayan Dosyaları Comodo’ya Bildirmek
Eğer bu programa gerçekten güveniyorsanız(!) kendiniz güvenilir programlara ekle, diyebilirsiniz. Güvenilen programlar sandbox içinde çalışmazlar, eğer video programınızı güvenilir olarak işaretlerseniz, indirdiğiniz videolar gerçek disk konumuna inecektir.
Comodo sandbox ile tanınmayan dosyaları sanal olarak çalıştırır ve olası tüm tehditleri engelleyerek %100 koruma sağlar.

Kullandığınız programı, tanınmayan dosyaların listesinin ekran görüntüsünü ve kullandığınız video indirme programının adını sonraki mesajınıza eklerseniz sevinirim.

İndirdiğim programın adı Ummy Youtube VideoDownloader. Biraz kurcalayınca C klasöründe gizli dosya olarak gözüken VTRoot klasörünün içindeki HardDiskVolume alt klasörlerinde indirdiğim videoyu buldum. Bu vtroot klasörünü comodo sandbox için mi oluşturdu? Sandboxu istediğim programlar için nasıl devre dışı bırakabilirim?

Evet. “VTRoot” klasörü sandbox içinde çalışan uygulamaların eylemlerinin ve dosylarının tutulduğu yer denilebilir.

Sandbox içine alınmasını istemediğiniz programlarınız varsa,

1 - Sandbox ayarlarında sanallaştırılmasını istemediğiniz programları veya progam klasörlerini sandbox hariç tutulanlarına ekleyebilirsiniz. Ummy Youtube VideoDownloader programının dosyalarını veya kurulum klasörünü toptan hariç tutulanlara ekleyin.

https://vgy.me/PfazFY.jpg

2- Ayrıca aşağıdaki rehbere gözatarak benzer işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer dosya güvenli olarak işaretlenirse, o dosya bir daha sandbox içine alınmaz. Ummy Youtube VideoDownloader programının dosyalarını güvenilir olarak işaretleyin.
Sandbox İçinde Çalışan Uygulamaları Güvenli/Kötü Niyetli Olarak Ekleme

Teşekkür ederim