Comodo kendini güvenilmez buluyor.

Özet: Comodo kendi dosyalarını ve Microsofta ait dosya ve yazılımlara güvenmiyor. Ya otomatik konteyner içinde çalıştırıyor yada yetki izni soruyor.

1-2 yıldır komodo kullanıyorum ama belli zamanlarda bu sorunla karşılaşıyorum.
Comodo kendi dosyalarını tanımıyor.
Paint uygulamasını konteynır(sand-box) içinde çalıştırıyor.
Bütün bunlar şundan sonra olmaya başladı:
Windows kuralı 2 ay falan oldu(orjinal işletim sistemi) virüs taraması yaparken Windows IE içinde virüs buldu ve sildi. İçime kurt düştü acaba Comodo bulamadığı başka virüsler varmıdır diye. Bitdefender Free kurdum tarattım hiç bir şey bulmadım. Sonra onu sildim ve tekrar Comodo Internet Security Premium 10 kurdum ve antivirüs kafayı yedi her şeyi potansiyel tehdit olarak algılıyor. Acaba bir virüs girdi bütün dosyaları değiştirdi mi ?

https://i.hizliresim.com/y3MR7L.png

https://i.hizliresim.com/DdM9NO.png

Kardeşim dosyaları Analiz için gönder var. Ordan gönder büyük ihtimail windows 10 yeni işletim sistemi oldugu için bazı dosyaları güvenilir bulmuyor olabilir. Daha doğrusu comodo sertifikası ile onaylanmış olmayabilir. Sıkıntı olacagını sanmıyorum. Comodonun çalışan exe. dosyalarını güvenlik içine almış olması tamamiyle güvenlik amaçlı olabilir. Onları listeden istersen cıkarabilirsin. Hepsini güvenilir yap. Onlar sıkıntılı dosyalar değil.