Comodo Internet Security Premium 10 Ayarları Yardım

Merhaba Comodo ailesi. 2 gün önce Comodo Internet Security Premium 10 programını makineme yükledim.
Sistemim Windows 10 6 bit. Kurulumdan sonra sistemimme dediğiniz gibi Takm tarama yaptım, 2 tane sonuç buldu ve bulduklarını temizledim.

Sonrasında bazı ayarların nasıl yapılacağını bilmediğim için, bende foruma yazmaya karar verdim. Kafama taı■■■■ bazı sorular var.

Mesela ilk kurduğum zaman Comodo güvenlik duvarını kendisi devralmadı. Güvenlik bölümünde hen ComodoFirewall hemde Windows Güvenlik duvarı etkindi.
Bende Windows Güvenlik duvarını devre dışı bıraktım. Şuan sadece Comodo Firewall etkin.

1- Dediğiniz üzere ayarlar kısmında HIPS bölümünde HIPS etkin halde değil bende.Kurduktan sonra o bölüme baktığımda HIPS etkin değildi.
Yine bu HIPS ayarları bölümünde: ‘’ Gelişmiş koruma modunu etkinleştir’’ var. Onu etkinleştirmemiz lazım mı?
Ayrıca onu etkinleştir dediğim zaman, şöyle bir mesaj çıktı:

http://i.hizliresim.com/2nR8aE.jpg

Yukarıda ki mesajı görünce bende işaretleme yapmadım. Sistemim 64 bit olduğu için, ayrıca AMD ekran akrtı kullanıyorum ve kullandığım ekran akrtı şuan için eski bir kart.
Ama en yakın zamanda onu değiştireceğim.

2- Ağ Duvarı ayarları bölümünde Gelişmiş yazan’ın en altında ki: ‘’ Anti-ARP spoofing etkinleştir’’ seçeneğini işaretledim.
Diğer ayarlar ile hiç oynamadım. Bu dediğim ayar kutucuğunu işaretledikten sonra gece yarısı idi zaten, Engellenen uygulamalar kısmına baktım.
Resimde ki gibi Windows Operating System engellemiş diyor. Yani bu özelliği seçtiğim için mi, engellenmiş. Bu özelliği de seçmemiz gerekir mi? Yoksa şeçimi kaldırayım mı?

http://i.hizliresim.com/77pWEY.jpg

Ayrıca Ağda ki izinsiz girişler bölümünde de 1 mesaj vardı. Bu özelliği seçtiğim için mi bu uyarı geldi?

http://i.hizliresim.com/Mob8lM.jpg

3- Veri tabanı güncellemelerini denetle kısmında 6 saat olarak ayarlı, onu 1 saat olarak ayarlasak daha iyi olur mu?

4- Yine ayarlar kısmında: Antivirüs- Gerçek zamanlı koruma kısmında, Sezgisel tarama seviyesi ‘’ Düşük’’ olarak seçili. Onu hangi ayara almamız lazım? Ve işaretli mi kalması lazım.

Sadede gelirsem :slight_smile: Comodo Internet Security Premium 10 versiyonu için ince ayarları konusunda yardımınızı istiyorum.
Yukarıda belirrtiğim resimler de ki örneklere ve sorduğum sorulara cevap verirseniz sevinirim.
Aklımda bir soru işareti olmadan, bu güzel programı kullanmak istiyorum. İler ki zamanda, zaten makineme yeni format attığımda, tekrar bu programı kuracağım ve yükseltme de yapacağım İnşAllah. Kurulum ve ince ayarlar için, bir makale hazırlarsınız umarım.

Şimdiden teşekkür ederim, herkese hayırlı, virüssüz günler :slight_smile:

Merhaba emre,

Kurulum sırasında normalde CIS kurulumu, Windows Firewall’u devre dışı bırakır. Ben Windows 7 kullanıyorum ve durum bu şekilde.
Eğer devre dışı bırakmadıysa kendiniz kapatbilirsiniz. :wink: Sadece Comodo Firewall etkin olacak şekilde sorun olmayacaktır.

Doctus’tan geldiniz sanırım. HIPS varsayılan ayarlarda etkin değildir. Eğer isterseniz etkinleştirebilirsiniz.
Ancak size tavsiyem “Proactive Security” yapılandırmasını kullanmanızdır. Bu şekilde Comodo gerçek bir güvenlik aracına dönüşecektir.

Sorunuz olursa yazmaktan çekinmeyin. Benim gibi kullanıcılar yardımcı olamazsa da GeekBuddy size kesinlikle yardımcı olacaktır :-TU

Bu arada bu konuyu okursanız sevinirim, güvenli günler
Tanınmayan Dosyaları Comodo’ya Bildirmek

Merhaba Yigido, Üstteki mesajım tam yazmadan onay tuşuna bastım. Tekrar düzelltim. Çünkü eklediğim bazı resimler vardı.
Tekrar rica etsem mesajımı okur musunuz?

1 - Eğer bilgisayarınızın donanımı sanallaştırma teknolojilerini destekliyorsa bunu kullanabiliyorsunuz diye biliyorum. Siz eğer dediğim gibi yapılandırma seçeneklerinden “Proactive Security” yapılandırmasını kullanırsanız bunun gibi gelişmiş koruma seçenekleri otomatik olarak etkinleştirilecektir.

2 - LAN üzerinde ARP Zehirlenmesi dediğimiz saldırılara karşı koruma yöntemidir. IP adresi yerine MAC adresi kullanıldığı zamanlarda gerekli bir koruma yöntemi, ben bu nedenle gerek duymuyorum. Bunun dışındaki diğer ayarlar etkinleştirilmiş olarak kullanıyorum.
Bu seçenekler hiçbir yapılandırma içinde varsayılan olarak etkinleştirilmemiş. Deneyimli ve ne yaptığını bilen kullanıcıların tercihine bırakılmış.
Ben yurtta kalırkan ARP seçeneği ile ilgili sorunlar yaşamıştım, hata bildirimi yapmıştım. Yurt internetinde Anti-ARP Spoofing etkinleştirilince internete bağlanamıyordum :slight_smile:

3 - 6 saat olması normal varsayılan seçenektir. Açıkçası Comodo gücünü prevention (önleme)den alan bir güvenlik çözümüdür. Bu nedenle antivirüs modülünden önce sandbox gibi sanallaştırma teknolojileri daha önemlidir. Antivirüs sadece kullanım kolaylığı getirmek üzeredir, bunu zamanla kullandığınızda anlayacaksınız. Siz o ayarı 1 saat yapsanız dahi Comodo güncelleme yayınlamadıysa pek bir anlamı olmayacaktır. Comodo Lab gün içerisinde birkaç kez veritabanı güncellemesi yaptığı için bence 6 saat gayet normal ve yeterlidir. Zaten internet bağlatınız varsa buluta sürekli bağlısınız, bunu dert etmeyin :-TU

4 - Comodo yanlış tespitlerin sayısını düşürmek adına sezgisel taramayı kapalı tutuyor sanırım. Bu seviyeyi yüksek yaparsanız, yanlış tespit (false positive) sayısı artabilir. Antivürüs biraz paranoyaklaşır. Varsyılan ne ise o şekilde bırakın, zaten tespit edilemeyen bir zararlı olursa merak etmeyin Sandbox arkanızda.

İstediğiniz konu o kadar zor olur ki…bu kadar kapsamlı bir yazılımın her ayarını butonunu anlatmak çok zahmetli olacaktır.
İngilizceniz iyiyse Comodo Internet Security, Antivirus protection, Firewall Software | Security Help
adresinde başlıklarıyla her bileşen görsellerle anlatılmıştır. Umarım faydalı olur.

Hangi yapılandırmayı kullanırsak kullanalım, bu kadar test ettiğim yazılım var…
Temiz kurulmuş bir sistemi ve dosyalarını enfeksiyondan koruyabileyen tek çözüm Comodo Internet Security’dir. :-TU
Bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ve herkese tavsiye ediyorum.

Kusura bakmayın geç cevap veriyorum mesajınıza.

Programı 15 gün oldu kullanıyorum. Yukarda belirttiğiniz ayarlar kısmını normale aldım. İlk gün kurduğum varsayılan ayarlara. Fazla kurcalamak pek mantıklı elemdiş bana.
15 gün boyuna programın bazı özellikelrini sevdim, bazılarını sevmedim. Mesela Antivirüs bana biraz zayıf geldi. Daha ön ce ki kullandığım Free bir program varken, güvenlik duvarı olmayan yani, onu kullnadığım zaman bu hafta gördüğüm bazı zararlı tespitelri görmedim hiç.

Mesela: Comodo İnt Sec harici, sadece tarama olarak hafta da bir çalıştırdığım: Malwerebytes ve Adwcleaner programları toplamda 6-7 tane zararlı tespitle buldu.
Nette gezindiğim zaman Bu programın Antivirüs kısmı biraz zayıf mı kaldı, bana mı öyle geldi acaba :slight_smile:

Antivirüs teknolojisinin modası geçmiştir. Yukarıda şöyle demiştim…

Sanıyorum o zararlılar daha önceden sisteminizde bulunuyordu. Comodo’nun antivirüs modulü sadece kullanışlılığı artırmak için gereklidir ve çok güçlü olduğu iddiasında değildir…
Asıl gücünü default deny teknolojisinden alır. Antivirüse ihityaç bile yok aslında… Comodo varken hiçbir yapılandırmada bilgisayarın enfekte olması söz konusu değildir.

Söylediğiniz doğrudur, temiz bir kurulum yaptıktan hemen sonra Comodo Security kurmak daha mantıklı ve güvenli ona katılıyroum.

Asıl gücünü default deny teknolojisinden alır dediniz. Peki ‘‘default deny’’ kısaca nedir?
Antivirüse ihityaç bile yok dediniz ayrıca. O zaman sadece Comodo Firewall kurmak mı lazım :slight_smile:

Bir kaç ay sonra Masaüstümün bazı parçalarını yenileyeceğim. Sonrasında da temiz b ir format atılacak illa ki.
Öneriniz ne olur peki? Windows 10 mu, Win 7 mi? Güvenlik açısından soruyorum bu sorumu.