Γειά σας, νέος χρήστης Comodo firewall

Λοιπόν, καιρό είχα να “φτιαχτώ” έτσι με ένα firewall. Φαίνεται πολύ καλό και κρίμα που οι Έλληνες δεν φαίνεται να το εμπιστεύονται και τόσο(;). Περνάει όλα τα τέστ για πλάκα.

Θα ήθελα μερικές πληροφορίες παρ’ όλα αυτά για το πρόβλημα το OLE. Με έχει τρελάνει στο popup και σίγουρα είναι λάθος. Τι λένε θα διορθωθεί αυτό;
:slight_smile:

Καλώς όρισες στο φόρουμ (:HUG)

  1. Μάλλον θα αλλάξουν γνώμη όταν βγει η έκδοση 3 ;D

  2. Ναι η ομάδα ανάπτυξης του CPF έχει λάβει γνώση του προβλήματος και θα το διορθώσουν.(όταν βγει η νέα έκδοση beta, στα μέσα Νοέμβρη)

Σημείωση: το προβλημα εμφανίζετε με μικρότερη συχνότητα αν απενεργοποιήσεις το “do not show any alerts for the applications certified by Comodo”

Ok, έχω protowall, windows defender, kaspersky av6.0, και θέλω πληροφορίες για shareaza και skype. Έχω βάλει στο network monitor κάτι port αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι παίζει. Το skype έχει 80,443 και 63817 incoming. Outgoing όλα;;;
Επίσης δεν είμαι σίγουρος τι με μπλοκάρει αλλά μερικές φορές το comodo με ρωτάει εαν μπορεί το skype να συνδεθεί στο port:0 Udp In/Out. Γιατί; Τι είναι το port 0;
Επίσης το protowall μήπως δεν κάνει για χρήση voip; (V)

Ναι Outgoing όλα. ;D Τα προγράμματα χρησιμοποιούν συγκεκριμένες πύλες για να δεχτουν δεδομένα αλλά τυχαίες για να στείλουν. :wink:
Για το skype χρησιμεύει μονο η 63817 ή οποια άλλη θέλεις μα η χρήση της είναι κυρίως για να λαμβάνεις και να στέλνεις αρχεία, και όχι τοσο για να μιλάς. Εγώ τις έχω κλειστές και τις τρεις και δουλεύει μια χαρα.

[port:0 Udp In/Out] πρώτη φορα το βλέπω. :o

Το protowall δε δημιουργει προβλήματα με τα voip.