Comodo Firewall & SMC 7904BRB

Χαιρετώ όλα τα μέλη του forum (:WAV)

δυστυχώς ξεκινάω την επαφή μου με πρόβλημα.

Εγκατέστησα το COMODO FIREWALL το οποίο μπορώ να ομολογήσω πως φαίνεται εξαιρετικό πρόγραμμα από πλευράς ρυθμίσεων και επιλογών και είναι και δωρεάν!!! Όμως από τότε δεν έχω ούτε internet ούτε πρόσβαση στον router μου. Πιο συγκεκριμένα:

Έχω πρόσβαση ADSL μέσω router της SMC τον 7904BRB. Πριν εγκαταστήσω το firewall της Comodo δούλευα καλά μπορώ να πω με το Outpost. Επίσης έχω εγκατεστημένο και το firewall της Sygate (personal) και το δωρεάν antivirus της Avast. Μέχρι στιγμής και παρόλο που υπήρχαν δύο firewall επάνω το σύστημα έπαιζε άψογα. Μόλις εγκατέστησα το comodo στο επόμενο boot μου μπλοκάρει την πρόσβαση στο internet και στον router, συγκεκριμένα μου κιτρινίζει την κάρτα δικτύου και μου βγάζει limited or no connectivity. Έχοντας DHCP στον router δεν αφήνει να πάρει IP o υπολογιστής και παρόλο που η διάταξη του δικτύου μου είναι 192.168.2.ΧΧΧ η κάρτα παίρνει μια IP 169… Δεν δέχεται ούτε IPCONFIG/RENEW (έχοντας κάνει πριν release). Μου βγάζει unable to contact your DHCP server. Έκλεισα τελείως το firewall (και τα δύο αλλά και το antivirus) και το πρόβλημα εξακολουθεί. Έβαλα κάποια rules αλλά δεν δούλεψε και πάλι. Από την άλλη όμως όπως ανέφερα το έκλεισα και τελείως. Όταν το έκανα uninstall η κάρτα πήρε κανονικά IP από τον router. Δοκίμασα επίσης να δώσω χειροκίνητα το IP στην κάρτα και παρόλο που δεν μου βγάζει limited or no connectivity δεν βλέπω τίποτα. Να αναφέρω πως η εγκατάσταση του comodo έγινε με αυτόματες ρυθμίσεις.

Καμία ιδέα …

καλως ήρθες στο forum. (:HUG)

Πρώτα προσπαθησε να απεγκαταστήσεις και τα δυο firewall και μετα ξαναεγκατέστησε το CPF.Μάλον το πρόβλημα ξεκινά από εκεί. Επίσης απενεργοποίησε το “block all outgoing connections while booting”

Φίλε μου σ’ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση.

Επειδή είμαι στη δουλειά τώρα θα το δοκιμάσω αργότερα.

Ευχαριστώ.

pandlouk δούλεψε (:CLP)

το πρόβλημα ήταν το δεύτερο firewall της Sygate, το απεγκατέστησα και όλα ΟΚ.

Σ’ευχαριστώ και πάλι.

παρακαλώ (:WAV)