Comodo Cloud Antivirüs Yapılandırma Seçenekleri

Merhaba Comodo kullanıcısı arkadaşlar, sizlere Comodo Cloud Antivirüs yapılandırmalarını anlatacağım. Sizler size en uygun olan yapılandırmayı seçip kullanabilirsiniz.

Öncelikle Comodo Cloud Antivirüs, Comodo’nun yayınladığı yeni bir antivirüstür.
Comodo Cloud Antivirüs websitesine buradan ulaşabilirsiniz.
Bağlantı: Cloud Antivirus | Comodo Free Proactive Protection Software

Kullanmak isteyenler öncelikle bilgisayarınızdaki diğer antivirüs yazılımını kaldırın. Comodo Cloud Antivirüs, Comodo Internet Security ile uyumlu değildir. Eğer Comodo Internet Security kullanıyorsanız onu da kaldırmanız gerekmektedir.
Kaldırdıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Comodo Cloud Antivirüsü kurun.

Genel Ayarlar

  1. Cloud Antivirüs ana penceresi içinden sol üstte "Ayarlar"a tıklayarak genel ayarları açın.

https://s11.postimg.io/9l24t2bwz/screenshot.png

YAPILANDIRMA 1

Bu yapılandırma bilgisayar konusunda çok bilgi sahibi olmayanlar için önerimdir. Bilinmeyen dosyaların tamamı engellenir ve bilgisayarda çalışmasına izin verilmez. Bu şekilde yalnızca güvenilir programlar ve uygulamalar çalışır. Çocuğunuz veya büyük anneniz ve dedenizin bilgisayarında bu yapılandırmayı öneririm. :slight_smile: Onlar farkına bile varmayacaklar ama bilgisayarlarına zararlı yazılım sanal olarak bile çalışmayacaktır. En az uyarı veren ve en yüksek korumayı sağlayan yapılandırma tavsiyemdir. Unutmayın sadece güvenilir programlar bilgisayarınızda çalışacak ve tanınmayan zararlı yazılımların tamamı engellenecektir!

Ayarlarınızı aşağıdaki resimlerdeki gibi yapılandırın.
Kullanıcı Arayüzü

Antivirüs Ayarları

Sandbox Ayarları

En önemli bileşenimiz her zamanki gibi Sandbox. Buradaki ayarda dediği gibi “Sadece Güvenilir Uygulamaları Çalıştır” dedik.

Evet “Yapılandırma 1” bu kadar.
Ayarları yukarıdaki gibi yaptıktan sonra “Onayla” diyerek pencereyi kapatıyoruz.

YAPILANDIRMA 2

Bu yapılandırma ise Comodo’nun otomatik sanallaştırma özelliğine alışamayanlar içindir. Sizlerinde benim gibi “Yahu kardeşim şunu sanallaştırmadan önce bana sorsana?” diyerek sitem ettiğiniz olmuştur. Comodo, cloud antivirüste bu feryatlarımızı duymuş :slight_smile:
Herhangi bir bilinmeyen uygulama sandbox içine alınmadan önce bizleri uyarmasını istiyoruz. Dosyayı sandbox içinde mi yoksa dışında mı çalıştırmak istediğimize bu yapılandırma ile biz karar vereceğiz. Eğer deneyimli bir Comodo kullanıcısı iseniz ve sandbox nasıl çalışır biliyorsanız bu yapılandırma size göre :slight_smile:

Antivirüs Ayarları

Sandbox Ayarları
“Güvenilmeyen uygulamaları çalıştırmadan önce uyarı göster” dedik

Ayarları yukarıdaki gibi yaptıktan sonra “Onayla” diyerek pencereyi kapatıyoruz.

Evet diğer yapılandırmamız da bu şekilde. Hangi "Sandbox"ayarını kullanırsanız kullanın. Sandbox etkin olduğu sürece Comodo bilgisayarınızı kesinlikle koruyacaktır. Yapılandırmaları paylaşma amacım kullanıcı tercihlerine bağlıdır. Varsayılan Sandbox ayarı, bilinmeyen dosyalarımızı otomatik olarak sanallaştıracaktır. Bu davranışı değiştirmek isteyenler yukarıdaki yapılandırmalardan en uygun olanı seçip kullanabilirler.

Anlamadığınız bir yer olursa lütfen konu altında yorum yaparak sorularınızı sorun. Ya da yazılım arayüzünden “Canlı Destek” tıklayarak GeekBuddy ile 7/24 irtibata geçebilirsiniz. Onlar sizlere sorularınız konusunda yardımcı olacaklardır :slight_smile:
Güvenli günler!

Yardıma ihtiyacınız olduğunda 7/24 GeekBuddy ekibine ulaşabilirsiniz.
Comodo Türkiye haberlerini ve kampanyalarımızı Facebook Comodo Türkiye | Istanbul,
Twitter https://twitter.com/ComodoTurk hesaplarımızdan ve Comodo Forum Comodo Forum adresinden takip edebilirsiniz.