Comodo Backup - egyszerű adatmentés (CD/DVD/FTP/LAN/stb., tömörítés+titkosítás)

Nem mondhatnám, hogy rohamléptekkel’ fejlesztik ezt a programot, de az általa kínált adatmentés funkciói jól tudnak jönni az egyszerű archiválási célokhoz, pl. fájlok/mappák mentése dvd-re, ftp-re, hálózati meghajtóra/megosztásra, stb. Képes tömöríteni is, viszont a visszaállítási művelete nem mondható kiforrottnak.

Honlap: http://backup.comodo.com/

Már lefordítottam, de ők még nagyon gyerekcipőben járnak a több-nyelvű program megvalósításával, egy RC fájlt kellett lefordítanom… Én abban sem vagyok biztos, hogy ezt az amúgy ANSI fájlt tudják majd egyáltalán hasznosítani (~nem csodálkoznék, ha ez így nem jelenne meg és előbb más lehetőségeket próbálnának a nyelvek alkalmazásához).

Na ezt is megértük…Egy kis bemutató Comodo termékröl…Ja és nem fikázzák az égig mint ahogy “szokták” a vírusirtót… ;D ;D ;D

A jelenlegi kiadással temérdek problémám van, én senkinek nem javasolnám a használatát :-TD. A korábbi kiadások - pl. 1.x széria - egész okésak, a jelenlegi tudásásában és hibáinak számában egy igen nagy visszalépés, talán grafikailag lett szebb: szerintem egyelőre mellőzétek a használatát. Olyan mennyiségű hibát tartalmaz és nagy számú kényelmetlenséget a kezelésben, hogy szerintem pár óra küzködés után inkább eltávolítja mindenki. Írok példákat:

  • kék halál: a nálam is jelentkező kék halál szerencsére úgy tűnik, hogy a mai kiadással javítva lett;
  • email értesítés nem működik és/vagy összeomlasztja a programot;
  • szimpla registry mentéstől összeomlik a program;
  • szimpla felhasználói beállítások mentésétől összeomlik a program vagy kiír egy hibakódot (amit meg lehetetlen értelmezni, pl. 4, na ez micsoda lehet?);
  • számos funkció nem túl logikus helyen (névjegy, frissítések keresése, stb.);
  • még nincs cd/dvd írás;
  • saját formátumán kívül (mely minősége gyenge) nem támogat más tömörítőt;
  • stb.
    Biztos eljön majd a pillanat, hogy minden odaírt rendszeren tökéletesen használható lesz, de ez valószínűleg nem 1-2 héten beül fog bekövetkezni.