Gondoltam, hogy nyitok egy témát a global szabályoknak. Sajnos még mindig ott tartunk, hogy magyar körökben (hiába az angol) nem lettek még kivesézve. Ezt ezerszer nagyobb hibának tartom, mint egy fordítói eszköz hiányt. Hiába a sokáig fejlesztett tűzfal, ha egyszerűen a felhasználó nem lett rendesen megtanítva a használatára.
Kezdésként a global szabályokkal kezdeném, lehet bírálni, kiegészítéseket írni hozzá:
Ezekkel a globál szabályokkal szerintem nincs semmi gond, legalábbis nálam is így van belőve, és miután leteszteltem nagyon jó eredményt sikerült elérni. Viszont van egy olyan gondom, hogy már több mint egy hete nálam a block IP-s szabálynak köszönhetően a Tűzfal Események naplóban a következő jelenik meg két percenként:
Application: Windows Operating System.>Action: Blocked.>Protokoll: IGMP.>Source IP:Az alapértelmezett átjáróm IP-címe.>Destination IP: 224.0.0.1.
Ezzel van tele az eseménynapló, nem tudok rájönni, hogy mi lehet az oka. Ennek ellenére nem venni észre semmi rendellenességet, működik a rendszer. A Firewall és a Defense+ is Safe módban üzemel.