Ce trebuie sa instalam ca sa fim protejati impotriva virusilor necunoscuti?

Salut,

As vrea discutam impreuna daca aveti chef ce si ■■■ trebuie sa instalam pe computerul nostru pentru a fi protejati impotriva virusilor necunoscuti?

Configuratia actuala de pe computerul meu:

 • Comodo Internet Security instalat cu setarile default (toate modulele sunt active: AV / Defense + / Firewall / Sandbox).
 • Firefox instalat ca si browser implicit + add onn NoScript pentru protectia impotriva executarii script-urilor (asigura o protectie in plus impotriva script-urilor malitioase). La firefox am setat ca cookies respectiv toata istoria sa se stearga la inchiderea acestuia.
 • Am instalat CCleaner-ul pt “curatirea” memoriei temporare si a fisierelor orfane ramase dupa instalare. Il folosesc de obicei o data pe zi.

Am facut si o mica prezentare video a acestui lucru (are 2 parti):

1.Ce sa fac ca sa fiu protejat pe internet de virusi necunoscuti? / Partea 1 - YouTube HD
2.Ce sa fac ca sa fiu protejat pe internet de virusi necunoscuti? / Partea 2 - YouTube HD

Care sunt parerile voastre, ce considerati ca ar fi necesar pt un utilizator sa aiba pe computer pt a face fata amenintarilor necunoscute de pe internet cand navigheaza?

Ovi

Yup, cam la fel si la mine.
CIS (D+, FW si Sandbox) in Proactive Mode, Firefox cu AdBlock si NoScript si nu ma deranjeaza nimic de citiva anisori buni. :slight_smile:
Probabil ca odata cu varianta 2011 am sa folososec toata suita inclusiv AV-ul.

BTW Ovidiu, stiu ca AdBlock e hulit de unii si adulat de altii, la mine functioneaza din prima zi de cind am pus mina pe Firefox (adica de acu’ muuulti ani pe vremea cind se chema Phoenix/Firebird) din doua motive:

 • urasc reclamele oriunde le vad
 • reclamele pot fi purtatoare de virusi.

Ai dreptate Burebista, obsevatia ta e buna de luat in seama de cei care ii intereseaza. Si eu l-am folosit, dar m-am axat mult pe NoScript (blocand executia unor script-uri blocheaza automat si aparitia multor reclame).
Dar folosirea Add onn-ului AdBlock Plus de la firefox blocheaza foarte multe reclame si automat reduce si riscul de infectie! :-TU

Pina nu demult stateam cu KIS 2011 si park nu prea aveam probleme.

Dar acu am prins la minte nu folosesc un AV :stuck_out_tongue: , am in PC instalat DOAR CISv4(FW, D+ si Sandbox). Plus Malwarebytes si HitmanPro ca alternative de scanare impotriva la virusi.

In Firefox : WOT (aka Web of Trust) si AdBlock Plus… Nu demult icercasem si NoScript insa nu prea stiu ■■■ sa-l configurez pt imi bloca prea multe scripturi… Deci cam atat. Voi ce parere aveti ???

Atata timp cat rulezi programele necunoscute in Sandbox, respecti alertele Defense +, nu prea ai ■■■ sa te infectezi. Daca vrei sa vezi ce ai in Sandbox (ma refer daca sunt sau nu malware) poti sa scanezi cu un program AV alternativ.
Singura problema care poate sa apara e ca in Sandbox iti ruleaza un program necunoscut care este si malware din intamplare si nici nu este cunoscut de programele tale AV. Daca acest program il scoti din Sandbox si-i dai drepturi depline atunci iti vei infecta sistemul. Aceste programe, daca nu esti sigur ca sunt Safe este bine sa le stergi. Ca sa fii sigur, poti sa le verifici si pe virustotal (contine foarte multi vendori AV): www.virustotal.com

Folosirea WOT este ok, eu sincer nu il folosesc (parca aveam mai multa incredere in McAfee SiteAdvisor).
AdBlock Plus este foarte ok sa il folosesti. Dupa ■■■ a scris Burebista mai sus, blocheaza foarte multe reclame care, nu de multe ori sunt purtatoare de virusi sau script-uri malitioase.
NoScript-ul l-am configurat ca si in imagine si nu am treaba de loc. Daca exista vreun site care nu este afisat corect, ii dau sa imi permita temporar executarea script-urilor (asta doar pe pagini de incredere).

[attachment deleted by admin]

Deoarece sunt tot mai multi utilizatori care nu folosesc un modul AV, in completarea postarii de mai sus am facut si o mica prezentare pe youtube despre ce inseamna acest lucru cu Comodo: Pot sa fiu protejat CHIAR DACA nu folosesc nici un antivirus? - YouTube HD

Ar fi interesant ca si alti useri sa-si spuna parerile. (CNY)

Deci eu am asa:

 • CIS (full, setat amanuntit de mine)
  Adica, am pdf xChange Viewer si pentru a nu ma infecta cu un pdf exploit, l-am setat sa ruleze tot timpul in sandbox, ca untrested. Acelasi lucru si la alte programe, dar ele nu functionau corect ca untrasted, de aceea puneam setarea minima cu care sa si functioneze corect.
 • Windows 7 :smiley: (fiecare program este rulat fara drepturi de amin)
 • WinPatrol, pur si simplu genial ;D (pentru stiri legate de securitate si metode de securizare/dezinfectie de la creatorul winpatrol intrati aici)
 • Setari in Windows facute de mine si servicii inutile, care pot constitui o gaura de securitate oprite.
 • CCleaner
 • Firefox cu NoScript si AdBlock Plus

As dori sa scot in evidenta si un mod de setare al CIS-ului de care nu prea s-a discutat si care este destul de interesant: modul parental.
In acest mod, cu o parola generala se pot suprima toate alertele de la CIS (in acest caz, toate deciziile le va lua Comodo respectiv toate actiunile vor fi temporar blocate, fara a se creea reguli) iar userul nu va mai fi “deranjat” de nici o alerta.

Este o configuratie foarte buna pentru copii sau cei care nu vor sa fie deranjati; se configureaza computerul si CIS pentru a avea acces la programele dorite (jocuri, etc) dupa care se seteaza pe modul parental. In acest caz, orice risc de infectare este redus la aproape zero deoarece fiserele necunoscute vor rula toate in Sandbox iar aplicatiile care sunt cunoscute ca si malware vor fi puse in carantina. :wink:

Am adaugat si o prezentare video ca sa se inteleaga mai usor procesul: ■■■ configurez Comodo ca sa nu mai primesc nici o alerta si sa fiu si protejat? - YouTube HD

PS. :-La Destul de important de mentionat: in caz ca se doreste instalarea unei aplicatii noi pe computer, este recomandat sa se dezactiveze modul Parental pt. a se putea urmari alertele de la Comodo in caz ca exista. Ulterior, modul Parental se poate reactiva oricand.

Si eu folosesc AdBlock [Plus] , si sa stii ca e foarte util.