Cat de mult te simti protejat de suita de securitate Comodo?

Un subiect interesant ar fi sa discutam care este combinatia de programe de securitate pe care o folosim (aici ma refer daca folosim suita completa CIS sau doar anumite module din acesta combinate cu alte programe) si care ar fi motivul?
Ideea e daca ne simitim in siguranta si cat de mult cu suita completa de la Comodo sau avem incredere doar in anumite module de la acesta si completam “slabiciunile” cu programe terte de la alte firme?
Consider ca ar fi o discutie interesanta daca fiecare si-ar spune punctul de vedere si cu siguranta vom afla lucruri noi (si noi, si cei care vor citi aceste randuri).

Ovidiu

Prefer FW / D+ / Sandbox ca av nici nu imi mai trebuie asa :wink:

Sa inteleg ca folosesti doar Firewall & Defense + & Sandbox de la Comodo si te simiti protejat. Pentru un user avansat mi se pare foarte ok.
Ce ar fi interesant de stiut deoarece nu ai nici un modul antivirus, ■■■ stabilesti care programe din cele care se “aduna” in “My pending files” prin colectarea automata de catre Sandbox sunt malware si care nu sunt? Care sunt metodele folosite de tine?

Eu folosesc suita intreaga si winpatrol care e un program foarte eficient. Folosesc si cav pt ca vreau totusi un av pe langa, chiar daca defence + si firewall-ul sunt de ajuns. E bine sa ai ceva acolo, mai ales ca am 2 win instalate si sa scanez si cealalta partitie.

Ai dreptate, exista si optiunea aceasta de care nu am tinut cont prima oara (am adaugat-o acuma :)). Ce ar fi interesant de stiut, care e motivul pt care

E bine sa ai ceva acolo,[…]
, nu te simti protejat de CIS? Daca da, care ar fi motivul (nu e inca evaluat ca si rating al ratei de detectie, este prea “tanar” in materie de AV,etc…? Sau pur si simplu te linisteste faptul ca mai ai inca un sistem de securitate in plus?

Te intreb pentru ca si eu, chiar daca nu mai am nici un alt sistem de securitate pe linga CIS, nu inseamna ca nu verific daca sistemul meu este sau nu infectat (dar eu nu verific cu alti AV).

Cand ziceam

E bine sa ai ceva acolo
Ma refeream la antivirusul din comodo, asta legat de faptul ca catalin nu il foloseste. ■■■ spuneam am 2 windowsuri si il folosesc pe post de scaner pentru a nu infecta celelalt sistem, pe care il folosesc prea putin si nu am antivirus (nici nu are rost). Plus ca exista situatii in care nici sandbox-ul nici d+ nu au ce face http://www.matousec.com/info/articles/khobe-8.0-earthquake-for-windows-desktop-security-software.php Win Patrol in mare face acelasi lucru cu cis, dar sunt si mari diferente, win patrol descurcandu-se cu adwareul mult mai bine decat cis. plus ca nu permite adaugarea de fisiere la startup fara ca eu sa stiu si nici unor fisiere sa devina hidden, metoda foarte folosita de malware in ultimul timp. Win Patrol imi place foarte mult si am si licanta plus, asa ca orice asa avea instalat voi avea si win patrol (asta daca nu pun linux ubuntu :D) Merita incercat, este foarte bun chiar si in versiune free. In versiune plus ofera si informatii detaliate despre aplicatii si protectie in timp real. Foloseste si vei intelege. Asa a fost si cu Catalin :) PS: Ciudat, nimeni nu foloseste numai antivirusul si alt firewall (sau nu foloseste firewall de loc, asta ai uitat, dar cred ca pot fi considearte tot una :D) PPS: Seamana ca topic cu [url=https://forums.comodo.com/romacentnae%EF%BF%BD-romanian/ce-functii-folositi-din-cis-t57918.0.html]asta[/url]

Ideea cu acest poll era sa iasa in evidenta nivelul de siguranta pe care il percepe fiecare utilizator, aici ma refer la cei care folosesc deja CIS (de aici e si nevoie de o mai mare particiare a utilizatorilor Comodo in forumul romanesc) fata de produsele Comodo si o data cu acestea sa apara si idei noi fata de combinatiile posibile cu alte produse (in cazul celor care il folosesc asa) si poate o informare mai buna pentru cei care citesc aceste postari ajutandu-i sa afle cat mai multe informatii si cat mai reale referitoare la CIS (de aici si diferenta fata topicul "Ce functii folositi din CIS? ").

Ovi

OK ;D Acum am inteles ideea acestui topic. Eu ma simt foarte sigur cu combinatia folosita de mine. CIS si WinPatrol pur si simplu re completeaza reciproc. WinPatrol este suficient, dupa parerea mea aprope ca poate face fata singur virusilor, protejand metodele cele mai dese de ascundere a lor. CIS are implementat sandbox-ul care este genial si D+ care completeaza minusurile WinPatrol. De exemplu daca un virus injecteaza cod malitios in explorer.exe winpatrol nu are ce face. Explorer.exe trebuie sa plece la start-up, deci nu se va detecta activitate periculoasa. Daca ar face macar asta s-ar rezolva usor. Opresti explorer.exe sa plece la start-up. Apoi din taskmanager sau cmd pornesti orice alt browser in afara de IE si descaric ceva ca total comander sau free comander. Apoi intoduci cd-ul de windows si inlocuiesti explorer.exe de pe calculatorul tau cu cel de pe cd. Sau introduci cd-ul si scri in cmd sfc /scannow. Comodo apara de acest tip de atacuri. Suita este una competitiva si poate (sigur;) mai puternica decat majoritatea (cel putin) a produselor comerciale.

Eu unul prefer suita completa.