Witam
Po zmianie comodo z wersji 5 na 6 mam problem z połączeniami przychodzącym i dostępnością na stronach torrentowych. Ustawiłem regułę dla utorrenta wg. https://forums.comodo.com/empty-t15677.0.html. Mimo to nie mam w ogóle połączeń przychodzących, tak jak na screenie.
Mam ten sam problem na laptopie i regułe do utorrent z tego ww. poradnika (na kompie stacjonarnym działa i to ten sam torrent który w laptopie stoi). Jak usune regułe i poprostu zezwole utorrentowi na dostęp do internetu to normalnie pobiera, a z tą regułą tylko wysyła. Wyczytałem, że trzeba przekierować porty w routerze i nie wiem czy dobrze to robie, bo dalej nie pobiera.
u mnie problem rozwiązany po odptaszkowaniu opcji w regułach w zakładce z portami: “Wyklucz (tj. poza niżej wskazanymi)” - to po prostu wyklucza niżej podane, a nie poza niżej podanymi. Ewidentnie wprowadza to w błąd, nie wiem czy ktoś to źle przetłumaczył czy ja czegoś nie rozumiem. Przekierowywanie portów również okazało się nie potrzebne, bo usunąłem to ustawienie i utorrent działa.