Bezpośredni dostęp do dysku

Sandbox doprowadza mnie do szału.

Jakiejkolwiek gry bym nie uruchomił poprzez “uruchom w piaskownicy COMODO” to odrazu wali crasha gdy chce wyszukać server (np w cs 1.6) a w raportach w “zablokowane włamania” wyskakuje ciągle tekst typu

aplikacja xxx.exe/ akcja : Bezpośredni dostęp do dysku / cel: device\harddisk\volume3

Powiedzcie gdzie dodać tą aplikację, konkretnie, bo dodawałem już do reguły HIPS i nic to nie dało.

Z góry dzięki

Sandbox z założenia może nałożyć pewne ograniczenia, więc ja bym nie miał tutaj pretensji, bo tak to po prostu działa. BTW, dlaczego uruchamiasz gry w sandboxie? Nie są to przecież żadne wektory infekcji.

bo mam 4 monitory, więc mogę grać równocześnie na czterech serwerach

dziwne że przed ostatnim updatem wszystko działało, tak samo w ‘wirtualnej przestrzeni’

swoją drogą dlaczego po wyłączeniu wszystkich ‘protekcji’ one dalej działają? wyłączyłem antywirusa, a ten nadal znajduje ‘niby’ zainfekowane pliki. Comodo jest jak rootkit?

swoją drogą dlaczego po wyłączeniu wszystkich 'protekcji' one dalej działają? wyłączyłem antywirusa, a ten nadal znajduje 'niby' zainfekowane pliki. Comodo jest jak rootkit?

Antwirus to jedna sprawa, a sprawdzanie każdego uruchamianego pliku z bazą haszy złośliwych plików w chmurze (przez moduł Defense+) to co innego. W Twoim przypadku ten drugi moduł detekcji jest aktywny. Jeśli nie życzysz sobie tego - do wyłączenia w ustawieniach.