Aion Classic - Gameguard - gameMon.des, gameMon64.des

s.a.

  • Aion Classic indirdim. Oyuna girdikten bir kaç dakika sonra sunucu bağlantısı kopuyor.
    Comodo HIPS altında gameMon.des, gameMon64.des dosyaları Comodo’nun cmdagent.exe, cmdvirth.exe gibi dosyalarına bellek erişimi yapmaya çalışıyor.

HIPS ayarlarından izinler verdim, Uygulama engelini kaldır bölümünden engeli kaldırdım. gameMon denen dosyalar yine uygulama engeline takılıyor.

  • Aion Classic yayımcısı NCSoft’tan teknik yardım aldım. Ancak Comodo’dan teknik yardım almamızı söylediler. Onlardan kaynaklanan bir bun bunaltı olmadığı görünüyor.

Hi one,

Thank you for reporting.
May i know your:

  1. CIS/CFW version ?
  2. Windows version along with system bit type ?
  3. Game download link ?

Thanks
C.O.M.O.D.O RT

Selam, dün Geekbuddy ile bir teknik yardımcıdan yardım aldım. Bana ciscleanuptool_x64.exe adlı yazılımı indirtti. Bu yazılımı çalıştırıp işlemleri yaptıktan sonra cispremium_only_installer.exe adlı yazılımı kullanarak yeniden kurdurttu. CIS’i baştan kurdum.

Ardından Aion Classic adlı oyuna girmeyi denedim ve bağlantı kopması yaşamadım. ;D

Ancak GameMon64.des ve GameMon.des adlı dosyalar yine CIS’in dosyalarına “bellek erişimi” yapmaya çalışıyor ve engelleniyor. cis.exe, cawvp.exe, cmdagent.exe hedef altında kalan dosyalar.

Windows 10 Pro 64bit kullanıyorum.

https://www.aiononline.com/ üzerinden Aion Classic adlı oyunu indirdim.

Şu an bu oyunun CIS dosyalarına erişmeye çalışması ne tür bir sorun yaratır ben bilmiyorum. Ancak kesinlikle incelemeli ve irdelemelisiniz.

Teşekkür ederim. Sağ olunuz.