Author Topic: COMODO İle İlgili Tüm Sorularınız Buraya...  (Read 110939 times)

Offline metehan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Comodo İle İlgili Tüm Sorularınız Buraya...
« Reply #15 on: February 06, 2011, 06:18:06 PM »
Comodo Internet Security Premium yani free sürüm kullanıcısıyım.Buna ekstra olarak Comodo Firewall'u yüklememe gerek var mı yoksa programın içerisindeki firewallda birebir aynı işlevde mi? Şimdiden Teşekkürler

Offline offchu

  • Moderator
  • Comodo Loves me
  • *****
  • Posts: 159
Re: Comodo İle İlgili Tüm Sorularınız Buraya...
« Reply #16 on: February 07, 2011, 06:59:05 AM »
İki güvenlik duvarı da aynıdır.
.

Offline echer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Comodo İle İlgili Tüm Sorularınız Buraya...
« Reply #17 on: February 15, 2011, 11:43:32 AM »
merhaba hoca comodoya yeni başladım
yanlız kurdugum anda fark ettim ki bazı programların çalışmlarını engellemiş
oncelik olarak sanal dsik programları kurulumlara bile izn vermiyor comodoyu kaldırıp denedim kurulumda sorun olmadı fakat bu kez bazı ozelliklerini kullanamıyorum Alcohol 120 progmı için yazıyorum suan sanal disk olayını programda kullanamıyorum aygıt suruculeri başlatılamadı oykunme secimleri ve arayuz alcohol'e gore degil gibi bir hata veriyor sonrasında program acılıyor fakat işlev gormuyor comodo da bunu nasıl cozucez belli ki comodo engelliyor bu işi

Offline offchu

  • Moderator
  • Comodo Loves me
  • *****
  • Posts: 159
Re: Comodo İle İlgili Tüm Sorularınız Buraya...
« Reply #18 on: February 15, 2011, 02:57:41 PM »
"Savunma+ > Savunma+ Ayarları > Yürütme Denetimi Ayarları > Hariç tutulanlar" bölümüne ilgili uygulamaların exe uzantılı dosyalarını ekleyin.

Veya

"Savunma+ > Savunma+ Ayarları > Yürütme Denetimi Ayarları" bölümünden "Kabuk kodu enjeksiyonlarını belirle" seçeneğindeki işareti kaldırın.

[attachment deleted by admin]
.

Offline echer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Comodo İle İlgili Tüm Sorularınız Buraya...
« Reply #19 on: February 15, 2011, 03:41:18 PM »
eyv hoca zor oldu ama yaptım saol

Offline neussneuss

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: Comodo İle İlgili Tüm Sorularınız Buraya...
« Reply #20 on: February 25, 2011, 04:01:33 PM »
selamlar
yeni bir forum üyesiyim. simdiden selamlarimi sunarim
comodo firewall yükledim pc ye. son sürüm.  normal yüklemeyi yaptim normal ayarlar ile kurdum ve pc yi tekrar baslattim. ama sürekli savunma+ düzgün calismiyor uyarisi yaziyor program kullanim ara yüzünde.
 hata tanimaya calistira basiyorum herhangi bir hata bulunmadi yaziyor. komple silip yine kurdum ama yine ayni hata. pc yi bir kac kez yeniden baslatinca sorun düzeliyor. ama daha sonra ertesi gün yine ayni sorun.
isletim sistemim xp professionel. antivirüs avira antivir premium ( orjinal lisansli ) kullaniyorum.
firewall varsayilan ayarlarinda her hangi bir degisiklik yapmadim.
Sorunuma yardimci olursaniz cok sevinirim. soracaginiz sorunuz olursa memnuniyetle cevaplarim.
ilginize tesekkür ederim. Saygilarimla kolay gelsin.

Offline neussneuss

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: COMODO İle İlgili Tüm Sorularınız Buraya...
« Reply #21 on: March 02, 2011, 09:57:50 AM »
Bu forumla ilginen yok galiba. soru sormusuz herhangi bir cevap yok. herhalde cöle geldik. ya da soru anlasilmadi. bir kac gün daha bekleyelim elbette söyleyecek birileri bulunur.
iyi calismalar

Offline offchu

  • Moderator
  • Comodo Loves me
  • *****
  • Posts: 159
Re: COMODO İle İlgili Tüm Sorularınız Buraya...
« Reply #22 on: March 03, 2011, 06:59:58 AM »
Sorununuzu ayrı bir konu olarak bu foruma veya Türkçe Destek forumuna açabilirdiniz daha hızlı yanıt almak için...

Sorununuza gelirsek:

1- Ekteki dosyayı indirin.
2- CIS yüklemesini sisteminizden kaldırın.
3- Sistemi yeniden başlatın.
4- İndirdiğiniz arşiv dosyasını bir klasöre çıkartın ve CIS Clean-up Tool.bat dosyasını yönetici olarak çalıştırın.
5- Sistemi yeniden başlatın.
6- Yine CIS Clean-up Tool.bat dosyasını yönetici olarak çalıştırın.
7- Son kez sistemi yeniden başlatın ve CIS son sürümü indirip kurun.

[attachment deleted by admin]
.

Offline neussneuss

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: COMODO İle İlgili Tüm Sorularınız Buraya...
« Reply #23 on: March 03, 2011, 05:19:30 PM »
Sorununuzu ayrı bir konu olarak bu foruma veya Türkçe Destek forumuna açabilirdiniz daha hızlı yanıt almak için...

Sorununuza gelirsek:

1- Ekteki dosyayı indirin.
2- CIS yüklemesini sisteminizden kaldırın.
3- Sistemi yeniden başlatın.
4- İndirdiğiniz arşiv dosyasını bir klasöre çıkartın ve CIS Clean-up Tool.bat dosyasını yönetici olarak çalıştırın.
5- Sistemi yeniden başlatın.
6- Yine CIS Clean-up Tool.bat dosyasını yönetici olarak çalıştırın.
7- Son kez sistemi yeniden başlatın ve CIS son sürümü indirip kurun.
Tekrar merhaba
dediklerinizi aynen yaptim ayni hatayi yine verdi. bir daha denedim ama yine olmadi.
ilk acilista sorun yok gibi görünüyor ama biraz sonra savunma+ düzgün calismiyor hatasini veriyor.
vaktinizi aldim kusura bakmayin.
soracaginiz soru olursa beklerim
iyi calismalar kolay gelsin
« Last Edit: March 03, 2011, 05:27:05 PM by neussneuss »

Offline NikeSteeL

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: COMODO İle İlgili Tüm Sorularınız Buraya...
« Reply #24 on: March 05, 2011, 06:17:32 PM »
CIS Firewall Ares Sorunu Yaşıyorum Araştırmalarım Sonucu Bir Sonuca Varamadım

CIS Firewall Açıkken Ares Sunucuya Bağlanıyor Ama İndirme İşlemini Gerçekleştirmiyor

Şayet Firewall ı Kapatırsam İndirme Anında Başlıyor

İndirme Devam Ederken Firewall ı Tekrar Aktif Ettiğim de İndirme Anında Kesiliyor !

İlgilenirseniz memnun Olurum

Offline NikeSteeL

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: COMODO İle İlgili Tüm Sorularınız Buraya...
« Reply #25 on: March 09, 2011, 06:40:31 AM »
Kadir Dediklerini Yapmıştım Hatta Eksik Birşey Yapmışmıydım Diye Düşünerek Tekrar Adım Adım Yaptım

Sonuç Başarısız :( İlgin için Teşekkür Ederim


Comodo Time Machine İçin Türkçeleştirme Çalışması Varmı Acaba Veya Yama !?

Offline m_karakus61

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: COMODO İle İlgili Tüm Sorularınız Buraya...
« Reply #26 on: March 09, 2011, 08:18:21 AM »
Merhablar

comodo nun internet sec. yeni kullanmaya başladım.

sorunum şu; ağ ortamında server dan ETA V8 muahsebe proğramını kullanıyoruz Etanın modüllerindeki exe ler için güvenilir çalıştırabilir diye ekle bölümünden ayarlamalarını yaptım yanlız modüllerde rapor almaya yada yazıcıya herhangi bir döküm döküm gönderceğim zaman etausbpere.exe yada şuan buna ulaşamaya çalşıyor diye uyarıları her seferinde veriyor ne kadarda güvenilir yazılım ekle bölümünden yapmama karşın bir türlü sorunu aşamadım.
Yardımcı olursanız sevinirim Kaspersky alternatif bu proğramı kullanmaya çalşıyorum.
teşekkürler.

Mustafa Karakuş
m_karakus61[at]hotmail.com

Offline offchu

  • Moderator
  • Comodo Loves me
  • *****
  • Posts: 159
Re: COMODO İle İlgili Tüm Sorularınız Buraya...
« Reply #27 on: March 09, 2011, 10:25:59 AM »
Uyarıdaki tam metin nedir veya bir ekran görüntüsü iyi olur. Ayrıca yaptığınız ayarların da ekran görüntüsünü koyar mısınız?
.

Offline neussneuss

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: COMODO İle İlgili Tüm Sorularınız Buraya...
« Reply #28 on: March 09, 2011, 03:26:53 PM »
Merhaba, bazen bazı antivirüs programları diğer güvenlik duvarı vs. programlarla uyum içinde çalışmaz. Mesela kaspersky yanına başka güvenlik uygulamasını genellikle kabul etmez.  Ama avirayı eskiden bende kullandığım için başka programlarla genellikle uyumlu çalıştığını biliyorum. Ancak uzun zamandır kullanmadığım için acaba son sürümlerin diğer bazı programlarla çatışan yanlarımı oldu diye size yardımcı olabilmek açısından yeniden yükledim. (Daha eskidende avira ile comodo güvenlik duvarını birlikte kullanmış ve bahsettiğiniz sorunları yaşamamıştm.) Bende zaten comodo internet security yüklü idi. Onu önce sistemden tamamen devre (hizmetlerden) dışı yaptım. Avirayı yükledikten sonra tekrar aktif hale getirdim; yine tahmin ettiğim gibi herhangi bir sorunla karşılaşmadım her ikiside uyumlu çalıştı.

Bu problem sizin işletim sisteminizde comodonun düzgün çalışabilmek için kullanmak zorunda olduğu bazı dosyalarınızdaki muhtemel bozukluklardan kaynaklanıyor olabilir. Bende xp pro. kullanıyorum. Cdroma xp cd nizi takıp başlat çalıştıra  sfc /scannow komutu vererek dosya sisteminizi bir gözden geçirmenizde yarar var. İkincisi cmd komut sistemini açıp CHKDSK komutu vererek diskteki varsa muhtemel bozuk dosyaları bir görüntüleyin, eğer varsa, ufak tefek bozuklukları yine ekrana CHKDSK /F komutu vererek bir sonraki sistem açılışında düzeltilmesini sağlayabilirsiniz.

Ancak şunu da belirteyim ki, bu yöntemlerin hiç biri, bazı durumlarda işletim sistemindeki dosya bozulmalarının tam olarak üstesinden gelemiyebilir. Çünkü bazı dosya sistemlerini  bu yöntemlerle tam olarak düzeltmek mümkün olmamakta. Ayrıca zaten bu yöntemlerin her dosya sistemindeki problemi ortaya çıkaracağınında bir garantisi yoktur.

Ciddi bir bozukluğu onarmak için sizinde bildiğiniz gibi ya cd'den repair seçeneği yada format.

Saygılarımla
Sayin Kadir bey,
dediklerini aynen uyguladim önce cd den sonra dos islem penceresinden. sonra firewall i yine kurdum. önce normal calisiyor ama daha sonra ayni hatayi veriyor. avira yi kaldirip nod32 ile denedim olmadi. herseyi silip sadece CIS kurdum firewall yine ayni hatayi verdi.
Zannedersem ben bu bilgisayarimda comodo firewall i kullanamayacagim. zonealarm ve PC tools firewall kurdugumda bi sorun olmuyor. her ikiside sorunsuz calisiyor.
Sizede zahmet verdim. Vakit ayirim sisteminizde denemissiniz sizde. hakkinizi helal edin kusura bakmayin.
Soruma cevap verenlere ve size tekrar tekrar tesekkür eder saygilarimi sunarim.
Kolay gelsin iyi calismalar

Offline m_karakus61

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
RETA V8 COMODO UYARILARI EKRAN GÖRÜNTÜSÜ
« Reply #29 on: March 10, 2011, 03:09:30 AM »
ekleyebildini bilemiyorum

[attachment deleted by admin]

 

Free Endpoint Protection
Seo4Smf 2.0 © SmfMod.Com Smf Destek