Mam taki mały problem po przesiadce na nowe comodo, gdy dodam plik do zaufanych a z tego co się orientuje znajdują się one tu: “Ustawienia bezpieczeństwa → Ocena plików → Zaufane pliki” nie wykrywa ich jako zaufane ? Dodaje jakąś aplikacje .exe a mimo to po uruchomieniu jej wywala takie o to okienko:
I jeszcze druga sprawa, jak wyłączyć te wyskakujące okienko na pół ekranu które wyskakuje co jakiś czas ?
Z doświadczenia wiem, że czasem może coś pójść źle podczas instalacji i najlepiej ponownie zainstalować program, bo to jest szybsze i prostsze. Jeśli masz ustawienia, które chciałbyś zachować, to możesz eksportować je i później przywrócić w nowo zainstalowanym programie.
Raczej wina jest po stronie COMODO, miałem dzień wcześniej system 32 bitowy, zaktualizowałem do najnowszej wersji i działo się to samo, wczoraj przesiadłem się na świeży system 64 bitowy, zainstalowałem COMODO na czysto i dalej to samo :embarassed:
Jeśli jest to błąd programu, to nic nie zdziałasz. Możesz zgłosić go do Comodo, żeby go poprawili i trzeba czekać na aktualizację. Ja u siebie włączyłem skanowanie i wszystkie programy, które używam, zostały zeskanowane i dodane do zaufanych.