Verwijderen "Comodo Firewal pro"

Hallo
Hoe kan ik zonder problemen deze firewal verwijderen ? :frowning: dank
Mvg
Kamiel

Hoi Kamiel,

Welke versie heb je geĂŻnstalleerd dan ?

Normaal gesproken werkt de de-installatie prima, als je maar geen andere security programma’s actief hebt die zouden kunnen ingrijpen bij de de-installatie.

Ronny,
Waar kan ik ergens zien welke versie ik heb ? de reden van eventueel verwijderen is,dat hij steeds voor alles toelating vraagt,ook al vink ik aan dat hij het antwoord moet onthouden…zou dit komen omdat hij nog in leer mode staat of heeft dit een andere reden(datum van instalatie is 15/1/2009)dank

mvg
Kamiel

Hi kamiel,

ls hij in leer mode staat zou hij normaal gezien geen pop-ups meer mogen geven. Ben je zeker dat zowel de firewall als defense+ in leer modus staan ?

MvG,
eXPerience

gegevens:
VEILIGHEIDSMONITOR

toepassingsmonitor = aan start
componentmonitor = aan start (voorheen op leermodus)
netwerkmonitor = aan start
Toepassing gedragsanalyse = aan

COMPUTERVEILIGHEIDSNIVEAU
aangepast

wat meer nodig? 

MVG

Ehhh dit klinkt naar versie 2.4 kan dat kloppen is dat met die overwegend blauwe menu achtergrond ?

Als dat zo is dan zou ik zeggen vlug de-installeren en 3.11 proberen er is Heeeeeeeeeeeeeel veel veranderd sinds 2.4…

Versie 3.11 ziet er zo uit:

ja,was overwegend blauw waarschijnlijk versie 2.4,heb hem verwijderd
mvg
Kamiel

Mocht je vragen hebben over 3.11 weet je waar je moet zijn :wink:

Ik heb nu de firewall van Windows XP Ingeschakeld, heb eveneens de “Memory firewall” van Comodo verwijderd.Als antivirus heb ik Avast 4.8 Ik zou nu willen gebruiken “C I S”,is dit een wijze daad ? wat raden de specialisten mij hier aan,alvast bedankt ! :wink:
mvg
Kamiel

Hoi Kamiel,

Er is niks mis met Avast naast CIS FW en Defense+ maar ik denk dat de AV van CIS er niet meer zover vanaf zit in vergelijking met de rest van de AV’s, er is nog wat gebrek aan logging en dat soort zaken, duidelijke virusnamen is ook nog een minpunt maar voor de rest een prima scanner.

Ronny,
bestaat de mogelijkheid de AV van C I S uit te schakelen en alleen de firewall te gebruiken ? is alles in het Nederlands ? welke versie dien ik te instaleren (32 of 64 bits)hoe kan ik te weten komen welke ik nodig heb ? dank
mvg

Hi,

een beetje afwisseling elke keer, eigenlijk wel grappig :stuck_out_tongue:

Ja, je download gewoon de versie van de bits die jij hebt, wat in 80% van het geval 32 bits is. Maar je kan best even hier zien denk ik. daarna open je het gewooon.
Dan, voor het installeren zal het vragen welke taal je wilt, kies je gewoon : Dutch - by community
tijdens het installeren onvink je : de antivirus (en mss ook de toolbar als je die niet nodig hebt)

dit zal gewoon de firewall en defense+ installeren.

als je vragen hebt over hoe je de nieuwe versie moet configureren, vraag je maar :wink:

MvG,
eXPerience

hallo
ok bedankt aan allen voor de help maar nu het volgende:
ik open het program(CIS) voor instalatie,geef op voor nederlandse taal ,maar krijg dan de melding alsdat ik al een eerdere oudere CIS versie heb geinstaleerd en deze moet verwijderen…wat absoluut niet klopt,had wel de firewall van comodo doch deze is verwijderd met revo uninstaller…wat staat er mij te doen :frowning:
mvg

Er zijn dus duidelijk nog wat bestanden/mappen overgebleven van CFP 2. Ik weet dat Ragwing een cleanup tooltje heeft gemaakt, maar wat ik niet weet is of hij de CFP2 bestandjes erin heeft laten staan.

Ik zou zeggen, probeer het is : Comodo Forum

Daarna probeer je de setup nog eens

MvG,
eXPerience

heb dit geprobeerd doch geeft geen resultaat,krijg terug dezelfde mededeling…graag advies,dank
mvg

Hi,

Voor we een remote support proberen, stel ik je voor om toch even te proberen een power clean te doen met de laatste nieuwe versie van CSC

https://forums.comodo.com/comodo_system_cleaner_fileregistryprivacy_cleaner/comodo_system_cleaner_201101586_public_release-t44795.0.html

MvG,
eXPerience

heb deze scan uitgevoerd doch nog steeds niet mogelijk CIS te instaleren.Voor info, is van Comodo nog actief op mijn pc, programma “BOClean 4.7”, ik weet niet dat ik ook dit moet verwijderen?
MVG

Hi,

gelieve je PM berichtjes na te kijken.

eXPerience

ik probeer het nu en laat bericht
mvg

geprobeerd maar tevergeefs…
mvg

Hi eXperience,bedankt voor de help op afstand,maar zoals ge weet ook tevergeefs…Heeft hier nog iemand een mogelijke oplossing om toch CIS te kunnen instaleren ? dank
mvg
Kamiel