Trusted Vendors freeze if new entries are added using executable sig [M225]1[v6]

I think… “Tursted Vendors” function has Crash Latency.

Test Video:

I tested in XP 32bit & Windows7 home pre 32bit. (Windows7 has same problem too)
Test installer : [통합설치관리자]설치페이지 ( 보안 | [통합설치관리자]설치페이지 )

http://camas.comodo.com/cgi-bin/submit?file=9797ce16584173a0d0c088163866272cbb05aa5c6f3b1d283a3fd6ddfadafe6b

Thank you very much for your bug report.

We would very much appreciate it if you would be kind enough to edit your report to put it in the standard format as this will make it much easier for the developers to diagnose and fix the problem.

The reasons we need all the information in the format, though it may not seem directly relevant to the issue are explained here.

If you are able to do this we will forward this post to the format verified board, where it is more likely to get looked at by developers. You can find assistance using red links in the format and here. If you need further help please ask a mod. If you do not add the information after a day or two we will forward this post to the non-format board. If this happens we will tell you how to rectify this if you wish to.

In the current process we will normally leave it up to you whether you want to make a report in standard format or not. However we may remind you if we think a bug of particular importance.

Many thanks again

Mouse

PM reminder sent

A. The bug/issue

  1. What you did:
    (I just add - some installers digital sign > Comodo ‘Trusted Vendors’)

  2. What actually happened or you actually saw:
    (‘Trusted Vendors’ did crash and lag)

  3. What you expected to happen or see:
    (I don’t know.)

  4. How you tried to fix it & what happened:
    (I couldn’t fix it. But restarted the Windows and I could it)

  5. If its a software compatibility problem have you tried the compatibility fixes (link in format)?:
    (Test OS has installed only Comodo)
    (XP = Comodo 6 Antivirus, Windows7= Comodo 6 Antivirus)

  6. Details & exact version of any software (execpt CIS) involved (with download link unless malware):
    (Only use Comodo 6)

  7. Whether you can make the problem happen again, and if so exact steps to make it happen:
    (Not always happened. sometimes…)
    [Mod edit from video]
    a. Go to file rating
    b. Choose add
    c. Choose to read sig from file
    d. For some files (see eg in video) advanced settings window freezes

  8. Any other information (eg your guess regarding the cause, with reasons):
    (…)

B. Files appended. (Please zip unless screenshots).
0. A diagnostics report file (Click ‘?’ in top right of main GUI) Required for all issues):
(Summited)

C. Your set-up

  1. CIS version, AV database version & configuration used:
    (6.0.260739.2674 // 14955 )
    (User Interface > All unchecked)
    (Realtime Scan > Checked: Scan computer memory after~ & Do not show~ & Use heuristics - Medium)

2.3. a) Have you updated (without uninstall) from from a previous version of CIS:
( Uninstalled 5.0 and installed 6.0 )

  1. Have you made any other major changes to the default config? (eg ticked ‘block all unknown requests’, other egs here.):
    (Just User interface, Realtime Scan config)

  2. Defense+/HIPS=off(default), Autosandbox/BBlocker=partially limited(default), Firewall & AV security levels: D+/HIPS=off(default) , ASB/BB=partially limited(default) , Firewall = Not installed , AV = Use heuristics - Medium
    (Installer Default Setting)

  3. OS version, service pack, number of bits, UAC setting, & account type:
    (Windows XP Professional Service pack 3 32bit Kor: in Oracle VM // CIS: 6.0.260739.2674)
    (Windows 7 Home Premium 32bit Kor: Normal system & The latest updates // CIS: 6.0.260739.2674)
    *Kor = Korean language

  4. Other security and utility software currently installed:
    (Only use Comodo AV)

  5. Other security software previously installed at any time since Windows was last installed:
    (XP= Comodo5, Win7=AVG)

  6. Virtual machine used (Please do NOT use Virtual box):
    (XP= Oracle VM, Win7= Normal system)


[attachment deleted by admin]

This happens to me also so it’s not just you. Sometimes I can’t even add a digital signature to the trusted vendors because it always crashes.

Thank you very much for your bug report in standard format. We very much appreciate the effort you have made to document this bug.

We are sorry to trouble you further but there are some items of information missing or unclear in your post:

  • Could you add your killswitch processes list please
  • Could you clarify how you were adding trusted vendors. Please give exact sequence of dialogs under steps to replicate

The reasons we need these items of information, though they may not seem directly relevant to the issue are explained here.

We would be very grateful if you would add these items of information so we can forward this post to the format verified board, where it is more likely to get fixed. You can find assistance using red links in the Format and here. If you need further help please ask a mod. If you do not add the information after a week we will forward this post to the non-format board. If this happens we will tell you how to rectify this if you wish to.

In the current process we will normally leave it up to you whether you want to make a report which includes all necessary information or not. We may remind you if we think a bug of particular importance.

Many thanks again

Mouse

PM reminder sent

[attachment deleted by admin]

Hi Hcracker, thanks for the process list, could you clarify please:

  • Could you clarify how you were adding trusted vendors. Please give exact sequence of dialogs under steps to replicate

Many thanks

Mouse

Thank you very much for your report in standard format, with all information supplied. The care you have taken is much appreciated by Comodo, and will increase the likelihood that this bug can be fixed.

Developers may or may or may not communicate with you in the forum or by PM/IM, depending on time availability and need. Because you have supplied complete information they may be able to replicate and fix the bug without doing so.

Many thanks again

Mouse

Probable fix if I am correct in interpreting the fix list, can you confirm?

Mouse

We believe this problem to be resolved, because you told us so, it’s on a fix list, or we have checked and found it resolved. So I am moving it to resolved issues.

If you feel it is not resolved, now or at any time in the future, please PM an active mod who will move it back to the main board for consideration. When it is moved please add to the topic your reasons for believing it not resolved.

Best wishes

Mouse