Summary Page - AV def date

v5.0.162636.1535

Doesn’t update the AV database last update date after updaiting the AV defs.

After updating the AV defs if one updates the defs immediately thereafter, CIS immediately informs the user that AV defs are up to date and then changes the AV def date to most current.

Dunno what it does if one reboots after updating the defs. I thinks it shows the proper date then, but maybe not.

This is not a problem on my machine, so we do need the full bug report information to track it down, if you don’t mind.

Many thanks in anticipation.

Mouse


We would very much appreciate it if you would edit your first post to create an issue report in line with the bug forum guidelines and format here. You can copy and paste the format from this topic.

To understand the reasons why we ask you to follow these guidelines please see below.

WHY WE ASK YOU TO FOLLOW THESE GUIDELINES
Bugs/issues can be impossible or very time consuming to fix if developers don’t have enough information to reproduce them. Since CIS is free, development time is limited. So if you want your issue fixed, please use the format below to describe it.

To avoid clutter, issues not described in the format below your post will not be moved to the ‘moderator verified’ issues topic. This means that the developers may not look at it.

Best wishes and many thanks in anticipation

Mouse

We would very much appreciate it if you would edit your first post to create an issue report in line with the bug forum guidelines and format here. You can copy and paste the format from this topic.

Best wishes and many thanks

Mouse

Unfortunately we do need this issue to be reported in the right format, and with all the information we have asked for, if we are to forward it to verified issues.

For the moment I am going to move it to the Orphaned/Resolved child board. If you do manage to edit your post to create a complete issue report in standard format, and PM an active mod, we will of course consider moving it to verified reports.

The devs only look at the Orphaned/Resolved board if they have time, so please do edit the post and PM an active mod if you want it fixed.

Best wishes and many thanks in anticipation

Mouse

2a. Click on AV def date in Summary tab of CIS GUI

2b. pop-up indicating AV Defs being downloaded w/ progress bar
2c. date in GUI shows as ‘being updated right now’.
2d. Upon completion of update: date reverts to same as prior to update

  1. I expected the date to update to reflect current AV defs.

4a. How you tried to fix it & what happened: try it again (date changes after indication AV defs up to date)
4b. reboot: date is reflective of most recent AV def date, i.e., today def date originally was 15 Nov 10, performed update per above, def date remained 15 Nov 10 after update, after reboot def date shows: 11/18/2010 7:41:36 AM

  1. application compatibility problem: N/A
  2. CIS v5.v5.0.162636.1535
  3. Whether you can make the problem happen again, and if so exact steps to make it happen: YES
  4. It seems if the date is out of synch w/current defs, subsequent update updates the date correctly.

Files appended. (Please zip unless screenshots).

  1. None

Your set-up

  1. CIS version, AV database version & configuration used: CIS v5.v5.0.162636.1535, 15 Nov 10, proactive / stateful

  2. a) Have you updated (without uninstall) from CIS 3 or 4: NO

  3. a) Have you imported a config from a previous version of CIS: NO

  4. Other major changes to the default config (eg ticked ‘block all unknown requests’, other egs here. )

  5. Defense+ and Sandbox OR Firewall security level: paranoid

  6. OS version, service pack, no of bits, UAC setting, & account type:
    Win Server 2003 Std. Service Pack 2
    32bit
    UAC: N/A (active directory not installed)
    account type: administrator

  7. Other security and utility software installed: Ad-Aware 8.3.5, Spybot 1.6.2, Windows Defender

  8. Virtual machine used (Please do NOT use Virtual box): N/A