Dobry Wieczór
Poszukuję skutecznego środka na pełne zabezpieczenie komputera przed szkodliwym oprogramowaniem występującym w internecie. Do tej pory używałem Avasta + Firewalla XP. Potem zmieniłem firewallana Comodo Firewall. Ponieważ mój Avast razem z Chromem doprowadzili mnie do sytuacji w której komputer zaczął wariować to odinstalowałem Avasta i Chrome i wszystko wróciło do normy. W miejsce Avasta pojawiała się Avira. W chwili obecnej mam Avirę + Comodo Firewall. Ale mi to nie odpowiada są to dwa programy a nie jeden różnie obciążają system i tu moje pytanie. Czy gdybym zastąpił to co mam pakietem Comodo Internet Security to będzie to skuteczniejsza ochrona niż używanie dwóch oddzielnych programów.
Jeśli Waszym zdaniem lepiej zastąpić obecne programy jednym to jak to zrobić. Odinstalować Arivę, zostawić Comodo Firewall i nadpisać go pakietem Comodo Internet Security. Czy też odinstalować jedno i drugie i zainstalować pakiet Comodo. Są jakieś specjalne narzędzia żeby wykonać tą operacje.? JEst gdzieś jakiś tutek jak poustawiać pakiet Comodo aby dobrze działał.?
Z góry dziękuję za wszystkie informacje