Problem

İyi akşamlar,
MEB bağlı bir ortaokulda müdür yardımcısıyım. Okullarımızda kağıt kullanımını azaltmak amacıyla bakanlık tarafından DYS adında online resmi yazı gönderip almamızı sağlayan bir java tabanlı sistem getirildi. Comodo İnternet Security yüklü olan bilgisayarlarımızda normalde DYS sistemine girebilirken son 3-4 haftadır maalesef DYS sistemine giremiyoruz. Hiçbir engelleme uyarısı vermiyor ancak dakikalarca beklesemde java yüklenme bildirimi hiç açılmıyor. COMODO yu bilgisayarımdan kaldırıp girdiğimde sorunsuz bir şekilde dys çalışıyor. Ancak bilgisayarım savunmasız kalıyor. Kurduğumda ise dysye giremiyorum resmi işler aksıyor.
Sorun COMODO ya son güncellemelerle eklenen oto-containment özelliğinden olabileceğini düşünüyorum. Bir çözüm önermenizi istiyorum.

(İngilizcem yeterli olmadığı için Türkçe olarak yazdım, yardımcı olursanız sevinirim.)

Ali bey merhaba

Sorununuzu bize ilettiğiniz için teşekkür ederiz. CIS ürününün ana ekranında “ENGELLENEN UYGULAMALAR” tuşu bulunuyor. Bu tuşa basıp, çıkan uygulama listesinden DYS’yi ve Java uygulamalarını tespit edip, engellemeyi kaldırabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi Manage Blocked Items, Blocked Applications, Comodo Internet Security | COMODO sayfasında mevcut.

Sorununuza çözüm bulamazsanız tekrar bildirmenizi rica ederim.

ilginiz için teşekkürler.

Engellenen Uygulamalar içerisinde hiçbir program yok. DYS meb ait bir site, uygulama değil. java kullanarak çalışan bir sistem.
COMODO kurulu iken maalesef gene sisteme giremiyorum. COMODOnun tüm özelliklerini kapattığım halde (antivirüs, güvenlik duvarı, containment, 15 dk devredışı bıraktım) genede java web launcerin çalıştırmıyor. Ancak COMODO yu kaldırınca sistem çalışabiliyor.

İlginiz için çok teşekkürler sorunum çözüldü.