Problem z instalacją CIS

Witam,

Po zainstalowaniu CIS i po restarcie lapaka pokazuje się czerwony znaczek na ikonie CIS w tray’u. W Cis wyświetla się informacja że firewall nie został prawidłowo zainstalowany. Jak włączę diagnostykę to wykrywa problem, ale gdy kliknę “napraw” bo chwili wyskakuje komunikat że CIS nie jest w stanie tego naprawić i mogę tylko zapisać raport. Czy ktoś wie co to może być?

Wszystko dzieje się na systemie Vista 32 bity. Sprzęt to laptop Asus serii F3Sg.

Próbowałeś przeinstalować CISa?

Jasne że próbowałem i to nie jeden raz, ale nic to nie dało.

A może to jakiś konflikt? Masz jakiegoś innego firewalla (oprócz windowsowskiego)? Albo wirus?

Możesz spróbować zainstalować najnowszą betę CISa. Na moim kompie jest bardzo stabilna, ale tego czy na Twoim się nie wykrzaczy nie mogę Ci obiecać 8).

coś jest powalone w systemie. Kupiłem ostatnio “Rzeczpospolitą” z najnowszym Kaspersky’im 2010 i podczas instalacji wyskakuje komunikat że instalacja nie może być kontynuowana z powodu błędu. Coś jest nie tak z systemem i nie pozwala zainstalować firewall’a. Jeszcze spróbuje przepuścić MKS Vir onlne przez tego kompa, ale nie wiąże z tym wielkich nadziei. Już się psychicznie nastawiam że będę stawiał system od nowa. Mam tylko nadzieje że to błąd systemowy, a nie hardware bo wtedy to się wkur… :slight_smile:

Dla innych: przeinstalowanie systemu pomogło.

Proszę o zamknięcie tematu.

jestem 100% nowy , mój problem dotyczy się aktualizacji i błędu 113 , czytałem na jego temat , ale i tak nie znalazłem rozwiązania ;/(to świadczy ze zemnie noga z angola lub jestem leń)

problem jest taki , comodo doprowadził mi kompa do stanu warzywa , a nawet gorzej.

Automatyczne aktualizacje nie działają mi (wspomniana 113) więc chciałem zrobić aktualkę ręczną , comodo poprosił o odinstalowanie wszystkiego co mu się nie podoba , mi się to też nie podobało , ale przebolałem.
comodo 4 zainstalowany , komp zaczyna wariować.

60 sek komp no off , wszystkie procesy padają , nie mam bazy wirusów , więc kicha nic nie dało się zrobić
system przywracany .

Mam ponowne obawy co do instalowania wersji 4
zwłaszcza ze posiadam jeszcze zone alarma (firewall) które ładnie się nawzajem pilnują co mi się podoba .

i moje pytanie , czy zaręczy mi ktoś kto aktualizował ręcznie , ze jest to bezpieczne
pytanie 2 , czy ktoś zna rozwiązanie problemu z automatyczną aktualizacją ?
pytanie 3 , czy istnieje możliwość pogodzenia wersji 4 z zone alarmem (pacz żąda odinstalowania)

prozę o pomoc , z góry dzięki

(mam nadzieję ze nie pokręciłem z tematem, działem ale łatwiej mi po polsku )

hmm … nie ma sie co dziwic, ze gryzie sie z zonealarmem. a juz w szczegolnosci, jesli maszwersje z av ;]

wiec moja propozycja ? dojdz do 1 os i tyle. mialem podobnie z ashampoo, pozniej byl (wielka nadzieja ?) kaspersky i avira. rozne kombinacje i rozne wzory zachowan. az w koncu stwierdzilem, ze szkoda moich nerwow (dobry jestem, ale mam je slabe) i postanowilem, ze bee dzialal tylko w oparciu o cis’a.

co do aktualizacji. dzialala/nie dzialala. po wymuszonym restarcie juz sie nie podniosla. po pobraniu najnowszej wersji, po odinstalowaniu i zainstalowaniu wersji pobranej, dziala bez niczego.

dlatego tez decyduj. mozesz miec jedno dobre, lub wiele zlych. pewnie, ze na innym kompie zonealarm i cis beda wspolpracowac. ale nie u Ciebie ^^

wiec reinstalka → obraz systemu → zabawa. i bedziesz wiedzial na czym stoisz.

aham , obrazik mam , więc jutro zaryzykuje ponownie ;p z nową wersją;p dzięki za szybką odpowiedź

hmm … masz aby czysty obraz ? zrobiony zaraz po reinstalce ? masz tylko sterowniki i net ? bo jesli robiles obraz, dajmy na to po instalacji jakiegos sv czy ogniomurka i po odinstalowaniu, to w takim przypadku takie rozwiazanie nie jest najszczesliwsze ;]

hummm obraz niestety nie jest czysty ;/ , choć to co mam teraz pacz , system sprawny , comodo oczyścił
ale jak to działa , hummm to możliwe ze coś przebolało czasy comodo na mym kompie i jak go nie było to mi zrobiło psikusa ;/ ehhh ,

powrócę jeszcze raz do automatycznej aktualki , co jest z tym error 113 , jeżeli automatyczne zadziała to potworek nie wyskoczy i będę bezpieczny.

ma ktoś pomysł co do tego error 113 ?