problem with CFP v.3 : connected to wifi but disconnected on the screen

dear all

thanks for this version of CFP 3!
I have a new laptop with Vista and so I installed CFP

with the windows firewall, I have the following situation:

  • I m connected to internet without any problem
  • the Acer utility (eNet management) says me the name of the connection
  • the widget I downloaded (iStat wireless and wireless network) show me the IP, the quality of the connection and the name of connection

with CFP 3 :

  • I m connected to internet without any problem
  • the Acer utility (eNet management) says I m disconnected from any network (what is false)
  • the widget I downloaded (iStat wireless and wireless network) show me nothing or “disconnected”

So do you have an idea for my problem with these softwares…

for information : I switched off Defense +, and I use the “custom policy mode” for CFP

Thanks for your answers…

You need to allow them to connect. Did you get any alerts for those programs?

I had no alerts… I tried to allow these executable files…

and nothing new…

Do you have any new idea ?

Thanks

Your programs must be using incoming connections to detect if the internet is connected.
You can setup your own global rules to allow those programs in or you can use the stealth ports wizard and acticate the p2p mode which will ask you for incoming connections.

It’s a problem within windows! No additional configuration is needed, you only have to install the hotfix kb932030 for vista. After installing this fix acer enet works well, some gadgets too.