Akkor várjuk annak a hibának a javítását! (B)
Ping ügyben tudtok v.mit…? :
ujjzol
Akkor várjuk annak a hibának a javítását! (B)
Ping ügyben tudtok v.mit…? :
ujjzol
A szabályoknál IP-t válassz ki és az IP részleteknél az ICMP-t. A cél IP gondolom a te IP címed, a forrás pedig azé, aki pingelni akar téged.
SZERK: khm… melyik tűzfal és ICMP echo request elvileg szimplán engedve van - ICMP-nél van külön részlet is (legalábbis a 2.3-nál biztos, most nincs előttem 2.4.xxx).
2.3.6-ot használom, míg ki nem jön a magyar ;D
Alapból 3db ICMP szabály van, 1 Out és 2 In. Mindegyiknél a cél és a forrás IP is Any, a 2 In között az a különbség, h az egyiknél az ICMP Detail-nél ICMP Time Exceeded, a másiknál ICMP Fragmentation Needed van.
Amit te ajánlsz, ha jól értelmezem, annál meg kell adni a forrást. De mivan ha én azt akarom, h akárhonnan pingelhessem a gépem?
Köszi!
ujjzol
Mármint azt szerettem volna értelmezni - ha jól értem én is a szabályokat -, hogy a pingnek mennie kéne. A tracert mit ad ki a másik gépről? A windows tűzfal ki van kapcsolva?
Tracert:
Windows tűzfal:
Én is úgy értelmeztem a szabályok alapján, h a pingnek mennie kéne, de mégsem megy
Trace-t nem próbáltam, csak ping IP, de nincs válasz, ha kikapcsolom a tüzfalat megy. Win tüzfal ki van kapcsolva.
A new release-el kapcsiban van v.mi hír…? :THNK
ujjzol