Szevasz Arkanygyal!
Koszi a valaszt! Te mint benfentes mit tudsz arrol hogy van-e valami leiras arrol hogy egy atlagos felhasznalo szamara milyen beallitasokkal kell hasznalni ezt a tuzfalat? Ugyanis egy ilyen hozzam hasonlo amator felhasznalok reszere ez igen jol jonne!
Udv Rono
Az atlagos felhasznalo eloszor tiltsa le - pipadobozzal szabaly -, ami szerinte nem kell. Ha ezek utan nem megy neki valami, akkor nezze meg, hogy mit tiltott le es lehet probalkozni :). Nem tudok kifejezett ajanlasrol, szerintem erdemes igy nekiallni:
- felrakod az operacios rendszert;
- felrakod a tuzfalat+ujrainditas;
- felrakod a meghajto programokat: a tuzfalnal pipaval engedelyezed (pl. ATI fele CLI.exe);
- a. felraksz virusirtot: pipaval engedelyezed a tevekenysegeit/komponenseit (ha vannak ilyenek);
- b. elinditod a frissitesi folyamatat: pipadobozzal engedheted (megjegyzes: ha uj verziot telepit, akkor ismet rakerdez a tuzfal);
- c. (felraksz e-mail klienst, ha nem outlook) elinditod az e-mail kliensedet es pipadobozzal mehet;
- d. elinditod a bongeszot, pipadobozzal mehet;
- windows update-t lehivod: pipadobozzal mehet, Dll fajloknal/komponenseknel engedelyezed a fajlokat;
- (opcionalis) ha meg csak kulon tudsz office update-t nezni, pl. Microsoft tipust, akkor betoltod az oldalad es engedelyezed a komponenseket;
- felraksz minden mas programot es ellenorzod frissitesi funkciojuk mukodeset;
- ha valami uj program nem kapcsolodik a netre, akkor a naploban valoszinuleg ott vannak a tiltasra vonatkozo adatok, melyek segitsegevel szabalyokat hozhatsz letre hozzajuk.
Azt hiszem kb. ennyi. Az fontos, hogy a legalso szabaly tilt mindent, igy az uj - amit szeretnel, hogy mukodjon - szabalyokat fole kell mozgatni.
Üdv a Commodós csapatnak!
Új vagyok itt, 2.4-es tűzfalam van, és virtuális hálózatom van vagy mi?
Olyan problémám van hogy a SecurityMetrics.com és a Wingwam szerint is nyitva van a tűzfalam a NetBios felé (139-es port) és válaszol is. Hogy tudom rejtetté tenni? Kiméletesen! Kezdő vok! 88)
Van itt egy olyan bejegyzés a speciális beáll.oknál hogy Net Bios engedélyezése a TCP/IP felett!? Ez lehet a baj?
De statikus IP címem van. Hu. Remélem érti valaki mit akarok? ;D
Hahó!!
Valaki!
:THNK
Esetleg nem tudnád megnézni a “Nyitott portok” topikomat?
Hátha segít valamicskét… persze ez csak egyféle megoldás,
de nem bonyolult.
Köszönöm! Segített!
/ R.I.P. Richard Wright /
Mégse lett jó, ujraindítás után meghalt a comodó. (:AGY) Teljesen leállt, azt mondta az ujratelepítés megoldhatja a problémát. :o Visszaállítottam a worms door cleanerrel ahol volt, így vissza állt a rend, de a port így még mindig nyitva. Más megoldás nincs?