Witam,
Mam problem, otóż svchost wysyła i odbiera jakieś dne z okręslonego ip 83… itd. Chciałbym zablować to ip, to znaczy uniemożliwić wysyłanie z mojego komputera danych w tym kierunku i odbieranie ich.
Jak to zrobić?
Zanim to zrobisz dlaczego chcesz to uczynić?
Jaki to adres dokładnie?
[attachment deleted by admin]
dzięki za pomoc.
Wiesz no mnie też svchost ciagle wysyła i odbiera cos … i wydaje mi sie ze to chuyba normalne bo to bedzie jakaś usługa sieciowa… sprawdzałem na innych forach co to/po co to jest i były tam rózne sposoby na sprawdzenie czy z tym wszystko OKI … sprawdziłem … i wg tego co tam pisali to wszystko jest OKI .
Mieli z tym problemy ale okazało sie ze to byl jakiś szkodnik (oryginalny plik svchost.exe powinien byc w C:\Windows\system32) a oni mieli to w C:\Windows
Napisz w ogole czy coś CI to dało to zablokowanie tego svchost’a i czy wystąpiły jakieś nieprawidłowości z tym …
dzięks
To już prywatne sprawy.
Ja często gram i uruchamiam własne Servery na które dolanczaja się inni gracze i np: chcę zablokować Range adresów IP, po co? a poto zeby się nie mogli dołączyć do mojej gry, jak to mam zrobić?
aha i jeszcze jedno: jak mogę ustawić zeby okienko Alertu wyskoczyło mi przy próbie połączenia Kąkretnego adresu IP? np: jeśli Mr.Kowalsky o adresie IP: xxx.xx.xxx.xx sprawdza ping pomiedzy komputerami albo skanuje porty czy bawi się Snifferem czy też po prostu jest online na serverze na ktorym ja tez jestem w grze czy na skype. ?
Obecnie uzywam programu: PeerGuardian http://www.programosy.pl/program,peerguardian.html
Co do pierwszego problemu:
Robisz to co kolega (wszystko pokazane na screenie wyżej). Zamiast pojedynczego adresy wybierasz Zakres adresów.
Alert będzie pojawiał się przy każdej próbie połączenia.
Jeśli robisz regułę blokująca to z automatu będzie on blokowany.
Dobrze by było jak byś trochę zmodyfikował ustawienia.
[attachment deleted by admin]