Issues [Resolved]

I’m having several issues with this new version. 5.0.162636.1135

“Windows detected that this program did not run correctly” See attached.

Very slow to open a program the first time, each time after is fine.

Anti virus definitions update far to frequently, like once an hour.

[attachment deleted by admin]

From the issues you mention

  1. AV definitions must update frequently if CIS is to stay ahead of malware authors, but I think you can suppress notifications by turning off ballon messages under More ~ preferences.

  2. Slowness first time opening of a program might be an issue depending on the extent of it. A few seconds delay might be expected, more than this suggests a problem.

However the “Windows detected that this program did not run correctly” definitely seems important to report.

So on this matter we would very much appreciated it if you would edit your first post to create an issue report in line with the forum guidelines and format here. You can copy and paste the format from this topic.

To understand the reasons why we ask you to follow these guidelines please see below.

WHY WE ASK YOU TO FOLLOW THESE GUIDELINES
Bugs/issues can be impossible or very time consuming to fix if developers don’t have enough information to reproduce them. Since CIS is free, development time is limited. So if you want your issue fixed, please use the format below to describe it.

To avoid clutter, issues not described in the format below your post will not be moved to the ‘moderator verified’ issues topic. This means that the developers may not look at it.