IP Zablokowanych Intruzów

Przede wszystkim, witam Wszystkich Comodowiczów :wink:
Jestem tutaj nowy, ale COMODO nie jest mi obcy, jestem jego zwolennikiem i użytkownikiem od ver.3.
Jeśli będę robił coś nie tak, najpierw proszę grzecznie wytłumaczyć jak dziecku i poprowadzić za rączkę ;D(wiadomo gdzie :■■■■). Być może temat się już gdzieś pojawił, ale z angielskim u mnie kiepsko ??? :frowning: a na naszym polish nie zdążyłem jeszcze zauważyć.
Temat nurtuje mnie już od dłuższego czasu i dotyczy wyżej wspomnianego… Stąd pytanie czy istnieje fizyczna, czy też może techniczna możliwość współpracy Twórców Comodo z zaprzyjaźnioną stroną oferującą usługę geolokalizacji wraz ze wszelkimi informacjami na temat hosta, który próbował zostawić ślad na naszym PC ? A może zwyczajna możliwość kopiuj-wklej (adres IP) tak, żeby nie trzeba było żmudnie przepisywać całych adresów IP, albo odgrzebywać z Logów. Czasami zwykła ludzka ciekawość trawi nas z kim mamy do czynienia, czy jest to adres prywatny ? (!!!) czy też może jakaś spamująca korporacja, albo jakiś program próbuje się zaktualizować, a my źle ustawiliśmy prawa dostępu ???
Pozdrawiam i ogromny szacun dla naszego polskiego wsparcia (:CLP)
:comodorocks:

Witam,
Ja do Ciebie w innym temacie, też dopiero co zalogowałem się.

Comodo niby zeskanował mi kompa, a dalej strony w sieci nie dopuszczają mego IP, jak to wyczyścić , poradź.