Dodawanie reguł Firewall

W ustawieniach Firewalla, Firefox ustawiłem regułę: Web Browser, ale przy tym ustawieniu blokuje połączenie wychodzące TCP, gdy na stronie www chcę oglądać filmy, czy programy tv, przez WMP (Windows Media Player), chciałem dodać regułę do tych ustawień, ale nie pozwala. Gdy przełączę na tryb własnych zasad to mogę dodawać reguły, ale wtedy znikają reguły “Web Browser”. Mam CIS4, w poprzedniej CIS3 nie było z tym problemu, w CIS4 też działało, ale po ostatniej aktualizacji zmieniło się. Powiedzcie czy u was jest tak samo? To jest tak narzucone przez Comodo i nie można tego zmienić? Jeśli tego nie można zmienić to należy to zaakceptować, ale chcę się upewnić jak jest. Jeśli wybierze się predefiniowane reguły to nie można ich dodawać, ani edytować. Można oczywiście utworzyć własne predefiniowane reguły, ale nie o to chodzi.

Już wiem jak można to obejść. Bardzo dobre rozwiązanie. Należy wybrać własne zasady, a później wybrać kopiuj z: wybrać prdefiniowaną zasadę i można modyfikować i dodawać według własnego uznania.

Także nie ma problemu :slight_smile: