Czy można zrobić, aby Comodo IE lepiej informował, że Tryb gry jest aktywny?

Witam bardzo serdecznie. Chciałbym się dowiedzieć czy jest może jakiś sposób, aby Comodo Internet Security (ten w wersji Free) informował poza aktywnym oknem aplikacji, że jest włączony Tryb gry.
Na przykład Norton ma swój gadżet na pulpit, w którym informuje, że jest włączony tryb gry, czy o innych sytuacjach. Podobnie ikonka w tray’u, jeśli jest włączony tryb dla gier, to ta ikonka ma inną troszkę postać niż ta domyślna, bez trybu gry.

No nie wymagam już gadżetu na pulpit od Comodo :P, ale dobrze by było jakby ikonka w tray’u jakoś ukazywała, że jest włączony Tryb gry. Bo właśnie mi się parę razy zdarzyło, że zapomniałem, iż miałem włączony tryb gry i był on włączony jeszcze parę godzin tuż po ukończonej grze.
Zatem moim zdaniem przydałoby się właśnie jakieś poinformowanie, że tryb gry jest włączony, np. właśnie ta drobniutka zmiana wyglądu ikonki w tray’u.

Generalnie jak ten tryb będzie włączony to nic Ci się nie popsuje, ewentualnie tylko tyle, że domyślnie jak nie ma do czegoś reguły to blokuje automatycznie.

Na razie nie ma innego sposobu informowania. Może morphiusz zgłosi do propozycji

Też mam z tym problem. Najlepszym rozwiązaniem jest tak jak kolega napisał zmiana ikony w try.

Jeżeli optymalnie skonfigurujemy CIS, to wtedy używanie trybu gry jest zbędne. Komunikaty wówczas pojawiają się tylko w przypadku groźnych ataków, a wtedy lepiej otrzymać komunikat.