Dikkat: Bu sorun, son güncellemeden sonra (7 Ağustos 2015 Cuma) düzeltilmiştir.
Merhaba,
Comodo’yu daha önce de kullandım. Şu anda Windows 10 kullanıyorum ve tekrar kurdum. Her şey yolunda idi. HIPS+ seçeneği otomatik olarak kapalı geliyor, ben internetteki Comodo HIPS malware testlerini görünce başarılı olduğunu düşünüp etkinleştirmek istedim.
Fakat etkinleştirdikten birkaç saniye sonra bilgisayar aniden kendisini resetliyor. Hata alınca resetlenme seçeneğini Windows başlangıçtan devredışı bıraktım, bu sefer de donuyor tam reset atacağı an yerine.
Güvenli modda başlatınca sorun olmuyor. Ayrıca reset attırdıktan sonra Windows kullanıcı girişi ekranında şifremi yazıyorum ve enter’a bastıktan birkaç saniye sonra masaüstü geleceği sırada resetleniyor.
Bunun üzerine temiz kurulum olmasına rağmen bilgisayarıma sıfırdan Windows 10’u usb aracılığıyla tekrar kurdum. (USB md5 anahtarını doğruladım, sorunlu inme ihtimali yok, zaten HIPS’ten sonra oluyor bu sorun) Daha önce de otomatik Windows yükseltmesiyle kurmuştum yani onda da sorun olamaz.
Formattan sonra çözüldü sandım çünkü ben Windows sorunu yüzünden yeniden başlatılıyor sanıyordum. Meğerse gerçekten de HIPS yüzündenmiş. Açtıktan birkaç saniye sonra resetliyor. Dikkatimi çeken ise şu oldu, ilk açtıktan hemen sonra resetlemiyor, HIPS’i açıp tam tarama başlattığımda 1 dakika sonra resetliyor kendisini. Güvenli mod’da HIPS’i kapattıktan sonra açabiliyorum ancak bilgisayarı…
İnternette forumlarda araştırdım fakat benzer sorunu yaşayan olmamış. Yardım edebilir misiniz? HIPS’in faydasına dair türkçe bir kaynak var mı? Bu olmadan da idare edebilir miyiz?
Bütün programlarda (uyumlular dahil) küçük sorunlar çıkabiliyor windows 10’da.Bende hips de firawall da iyi bir şekilde çalışıyor.Bazı yerlerde firewallın da çalışmadığı söylenmiş.HIPS sorununu ilk defa görüyorum.Windows 10 sistem dosyalarından birini bilinmeyen dosya olarak görüp sizden izin verip vermediğinizi sorana kadar windows kapanmış olabilir.Başka bir programla da ilgili olabilir.Comodoyu açtığınızda sağ ust köşedeki görevlere basınca çıkan ekranda en alttaki gelişmişe basın.Orada çıkan yerde gelişmiş ayarlara basın.Dosya değerlendirmedeki dosya listesine tıklayın.Çıkan pencereyi tam ekran yapın.Üstteki en son sütunun sağ tarafındaki simgeye tıklayın.Tanınmayanı işaretleyin ve çıkan dosyaların arasında sistem dosyaları var mı kontrol edin.Eğer varsa dosyayı güvenli olarak işaretleyip tekrar deneyin.Dosyanın sistem dosyası olduğundan emin değilseniz bu mesaja cevap olarak yazın.Aynı zamanda oradaki bildiğiniz dosyaları da güvenli olarak işaretleyin.
Cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz alana girdim, ki genelde giriyorum zaten buraya. Asla sistem dosyası görmedim burada. Şu anda görüp de tanımlayamadığım tek dosya, ekran görüntüsünde gösterdiğim dosyadır. Onun üzerindeki programı ise ben bilinçli olarak bu şekilde ekledim, sandbox içerisinde çalıştırıyorum. Video indirme programı.
Ekran görüntüsünü eke ekledim. Şöyle imgur’a da yükledim
Fakat Türkiye’de yasaklandığı için dns kullanmıyorsanız resim yukarıda görünmeyebilir.
Comodo windows 10 için güncelleme yayınlamış.Sorun çok büyük ihtimalle düzelecektir.Güncellemeleri el ile yükleme ekranında güncelleme yaparken ekrana güncellemeler indirildi,şimdi yüklensin mi gibi bir şey yazan pencere çıkacak.Evete basınca biraz bekletir ve sağ altta
şeklinde bir ekran çıkacak.Şimdi yeniden başlata basınca bilgisayar yeniden başlayacak ve güncelleme yüklenmiş olacak.
Evet bana da az önce geldi güncelleme bildirimi, güncelledim, yeniden başlatacağım otomatik tarama bittikten sonra. Bir de öyle deneyeyim. Sonucu buraya yazacağım. Umarım düzelmiştir. Release note’larda Windows 10’a dair düzeltme gördüm ama bunun HIPS’le ilgili olduğuna dair bir emare göremedim. Bakalım, olacak mı?
Teşekkür ederim desteğiniz için.
Düzenleme: Sorun çözülmüştür. abrkackl’a desteğinden ve bildiriminden dolayı teşekkür ederim. İyi forumlar